Hallonglass med brownie botten
Detta var en efterrätt helt i min smak, gudomligt god! Följ receptet punkt för punkt så kan man inte misslyckas. Enkelt och smidigt att kunna göra dagen innan
Bild och recept kommer från bloggen http://bakagottis.blogg.se/

Hallonglass med browniebotten
brownie:
100 g smör
100 g mörk blockchoklad
2 ägg
2 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Hallonglass:
1 vaniljstång
6 äggulor
2,5 dl florsocker
4 dl vispgrädde
150-200 g hallon
Browniebotten:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smör och choklad i en kastrull på svag
värme och låt det svalna lite.
Vispa ihop ägg och socker.
Rör ned vetemjöl och bakpulver.
Blanda sedan i chokladblandningen.
Lägg i ett bakplåtspapper i botten i en rund bakform, 24 cm.
Häll browniesmeten i formen.
Grädda brownien mitt i ugnen i 20 minuter.
Låt svalna.
Lossa brownien i kanterna med en kniv.
Lyft sedan upp brownien ur formen och ta bort bakplåtspappret,
Lägg sedan tillbaka brownien i formen utan pappret.
Glass:
Mosa hallonen med en gaffel.
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
Vispa äggulorna med vaniljfrön och florsocker
vitt och luftigt. Vispa grädden. Vänd ner äggulorna
och blanda. Blanda sedan i hallonen.
Häll glassmeten över brownien.
Frys brownieglassen över natten eller
i minst 8 timmar.
Tina i kyl cirka 60 minuter innan servering.
Dekorera gärna med färska hallon.
Å vad gott!
Oh va gott det ser ut!!
SV: Kesoplättar har jag faktiskt gjort, himla gott är det! Själv hade jag äpple och jordnötssmör till :)
Mumsig kaka det ser ut att vara! :D
Uj sa gott!