Sammys äventyr

Igår hade jag och Wilmis en mysig mor och dotter förmiddag. Frukost på fröken olsson och Wilmas första biobesök. Därefter lite shopping och sen avslutade vi med ett McDonalds besök. När vi satt på fröken Olsson sa Wilma "nu är vi vuxna"... så sött =)

Vi vuxna i våras


Vi såg en mysig 3D barnfilm och alla småttingar i biosalen satt och sträckte sig efter fiskarna och duckade för fåglarna

Drömbordet

Jag har blivit kär....det var ett tag sen nu. Varför är kärleken så dyr?

Det perfekta matbordet, vill ha! Bordet och bilder från norrgavel

Vit chokladfondant



När man läser rubriken och ser bilden skulle man kunna tro att detta kunde bli ett höjdar inlägg om en mycket god ny efterrätt men icke! Gjorde denna i helgen och den smakade allt annat än bra. Blev perfekt rinnig i mitten men smakade inte mycket annat än ägg. En stor besvikelse =( Nån som testat på någon liknande och har några tips så välkomnas dom...

Gick efter arlas recept http://www.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=31578

Färsk pasta

Idag satte pasta suget in. Efter en löptur i ösregnet var jag värd det =)

Färsk pasta fylld med ricotta och basilika. Strö över strimlad urkärnad tomat, avokado, strimlad rödlök, parmensan och tryffelolja. Flingsalt och nymalen peppar


Mina favoritskorpor bakades första gången för i år i helgen. Smakar advent och fick mig nästan att längta efter julen. Saffransskorpor, recept finns sen tidigare

Oopsie

Blev oopsie (väldigt konstigt namn) bakning igår och det var inte dumt alls! Smakade inte som bröd så det skall man inte jämföra med men ett bra alteranativ som kan äta på samma sätt. Blev både kvällsmat och frukost med ost och smör. Man kan säkert göra lite olika smaker också, smakade inte jättemycket i sig. Kommer absolut bli något som görs då och då hemma.


Ca 6 st oopsies

3 ägg
100 gram philadelphiaost
1/2 krm salt
3 tsk finkrossad linfrö
1 tsk bakpulver.
Vallmofrö eller sesamfrö

Gör så här:

Skilj på äggvitor och gulor. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Det skall bli som när man gör marräng, vitorna  skall inte rinna ur. Vispa gulorna tillsammans med philadelphiaosten och linfröna. Blandade  i lite bakpulver och
vänd sedan försiktigt ner ostsmeten tillsammans med de vispade vitorna.
Rör inte runt utan vänd försiktigt ner ostblandningen

Klicka sedan ut så det blir 6 smetklickar på ett bakplåtspapper som är smord och strö över vallmofrö eller sesamfrö. Grädda  det sedan i ugnen på 175 grader i ca 25 min i nedre delen av ugnen (20 min varmluft)



Dagens middag. För er som är avundsjuka så tipsar jag om att flytta ihop med en fiskare ;)

Oopsie?

Nån som hört talas om oopsie? Hittade ett recept på denna blogg precis http://tinaz.blogg.se/, låter ju helt perfekt för oss som älskar men inte så ofta äter bröd till vardags. Måste testas! Kanske redan ikväll som kvällsmat, bara för att jag är nyfiken =)

 


Fest och Skaldjur

I lördags var mina underbara tjejer här med killar och barn. Vi åt lite olika varianter av skaldjur, drack drinkar (nån för mycket kanske) och spelade spel. Lika trevligt som alltid. Wilma fick ha fiskedamm med kompisarna och har tjatat om det sen dess, inte mycket som krävs för att få dom små lyckliga.
Vi vuxna spelade www.orangino.com som är ett mycket trevligt spel om hur bra man känner sig själv och andra. Många roliga diskussitioner =)

Om ni inte testat att göra mina wokade krabbklor som jag lagt ut recept på tidigare så gör ni det nu! Om jag fick välja en rätt att leva på resten av livet så är detta helt klart en kandidat, så gott. Äts med nybakade rosmarin foccacia. Recept på krabbklorna under blandade recept och brödet under bröd.




Bearnais

Idag har det varit vardagslyx hemma hos oss. God mat och rödvin. Ryggbiff med hemmagjord bearnais. Första gången jag gjorde bearnais själv. Vet inte om man får säga det själv men kan varit den godaste jag ätit, mums! Bästa är att jag gjorde mycket så det står en burk kvar i kylen =)



Bearnais med sting (4-6 personer)
300 g smör
15 vitpepparkorn
1 stor knippe persilja
8 scharlottenlökar
6 msk vitvinsvinäger
6 ägggulor
2 dl vatten
5-10 droppar tabasco (beroende på vilken styrka man vill ha)
Flingsalt
Nymalen svartpeppar (sparsamt)

Smält smöret och ställ åt sidan
Hacka stjälken och häften av persiljabladen, lök, krossa vitpeppar grovt. Koka tillsammans med vatten och vinäger tills det återstår 1/2 - 1 dl vätska i rostfri kastrull
Sila av och häll tillbaka i kastrullen
Ställ kastrullen i en större kastrull med vatten som sjuder
Häll i ägggulorna en efter en under omrörning
Dra åt sidan och häll i smöret under omrörning.
Smaka av med resterande av persiljan (finhackad) samt tabasco, flingsalt och svartpeppar



Matlagning och Asia spa

Denna helgen kommer jag leva på länge!

Fredags var det matlagning och vinprovning på jobbet. Lagade 15 olika rätter med skaldjur på diverse vis...färska kräftor, hummersoppa, skagenröra, pilgrumsmusslor, scampi..ja där fanns allt. Jag och Magnus stod för en thailänsk bläckfisk rätt som var helt gudomlig med kokosmjölk och röd curry. Kommer absolut testa att göra hemma!



På lördagen bar det av tidigt mot varberg och asian spa med tjejerna. Haft två underbara dagar. Något som mer än gärna får bli en tradition. Tack för en underbar helg tjejer! Skulle verkligen rekomendera alla att besöka asia spa, helt underbart ställe




RSS 2.0