Stockholm

Idag beger jag mig till storstaden för att gå på PLAN-konferansen i Älvsjö ett par dar. Skall försöka kombinera det med vila, avslappning och god mat med mina kollegor. Skall bli trevligt!

Efter en helt underbart mysig helg med familjen känns det dock lite tråkigt att åka men det är nyttigt att längta lite ibland också.

Bye bye

Kalaset

Det blev ett litet kalas trotts lite hinder på vägen. Skruttan har längtat efter detta flera månader så det fanns inte på kartan att ställa in. Tack för alla underbara presenter!



Mera av födelsedagen

Dagen i bilder


Matade fåglarna på vägen hem

Busa med morfar

Fick nya glasögon av mormor

Och massa andra fina paket

Nytt hårband

Och tårta (vågade dock inte äta men det gjorde mig glad)

Farmor och farfar tittade förbi


Mycket bus med favoriten Jocke

Wilma och Jocke dekorerade väggarna

Dagen avslutades med dans till så ska det låta

En mysig födelsedag. Imon väntar kalas!

Hurra Hurra Hurra!

Morgonen i bilder


Sådär nöjd över att bli väckt av mammas sång


Vände snabbt


Mackor med strössel på är en tradition i vår familj när man fyller år. Fick högsta betyg av Wilma.


Paketet skall med till förskolan


Provdansar nya klänningen


Mot förskolan


Stor tjej

Wilma är stor tjej nu. 3 år imon. Kan nästan allt och lagt bebis sakerna på hyllan. Slutat med napp, blöja, välling och somnar själv (nästan). Har egna kompisar, sjunger sånger som jag inte kan, lär oss lekar hon lärt sig på förskolan...växer upp helt enkelt. För mig kommer hon dock alltid vara min LILLA tjej

Var uppe och tittade till henne nyss. Trodde hon hade somnat men nä då. Satt och pratade med favvo dockan i sängen "vet du, jag fyller år snart". Hur sött är inte det då? Tårögd mamma =)

Nu sussar hon iallafall lika gott som på bilden nedan. Samma lilla prinsessa, bara aningen mer hår och kan lite mer saker



Man tager vad man haver

Idag slängde vi det vi hittade i kyl&frys på grillen. Fanns lite av varje och mycket gott blev det. Såsen blev en trevlig överraskning som kommer ätas igen.



Kycklingfile marinerad i chili grillolja
Burkchampinjoner
Halloumi
Sparris inlindad i bacon
Sås på turkisk yoghurt och OLW sourcream dip

Vårtjej

Ännu en härlig vårdag! Varit ute och fixat i trädgården, lekt och promenerat hela dan. Nu har vi precis satt oss i soffan efter en köttfärssås&spagetti måltid. Blir en slapp söndagskväll


Modelejon

Wilma är oroväckande intresserad av kläder redan nu. Idag springer hon runt och är malling i nya jeans och rosett som hon fick shoppa igår i allum (hallum enl Wilma)


Potatisodling

Magnus har blivit en riktigt trädgårdsmästare denna våren. Såhär såg det ut hos oss i fredags efter jobbet







Jag och Wilma slog och ner och njöt av vårsolen

 


Scones

Hade en mysig kväll hos Carro igår med grillat och tjejsnack. Efter några nattfösare hos Lina, Johan och Vincent tog jag mig hemåt och sov några timmar. Måste lära mig sova mer på helgerna!!

Nu kommer Jessica strax hit på frukost sen skall vi bege oss ner mot partille och titta på badkarsrally. Fråga mig inte vad det är för något men det blir säkert kul =)

Nu blir det sconesbak! Brukar göra med dinkel och kesella men idag skall jag testa receptet nedan på klassiska. Får promenera bort dom sen






Klassiska scones

Ett härligt recept som ger fint, gyllenbruna, klassiska scones!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 3 dl mjölk
  • 100 gram smör
  • 7-8 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt

Gör så här

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.

Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.

Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.

Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel.

Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade och varma!


Recept från scones.se


Bär mig!

Hade dåliga skor när jag gick hem idag och fick ont i fötterna. Precis när jag tänkte att jag skulle vilja bli buren fick jag syn på dessa rackare. Precis så skulle jag velat haft det =)


Nu är huset tyst och lugnt. Magnus pappa kom och planterade en buske och vi passade på att bjuda på grillat. Kusinerna följde med och finns det några som kan föra liv så är det dessa tre ihop!










Grillat är godast

Grillen används flitigt hos oss. Älskar grillat!

Idag blev det magnus (fast gjorda av mig) fetaost fyllda köttfärsbiffar (recept finns en tidigare) och grillad paprika med rostade pinjenötter, flingsalt, peppar och oliv/basilika olja. Till det hade vi keso blandat med rödlök och chili. Går lättare och lättare ju länge man håller på med GI, finns så mycket goda alternativ till pasta/potatis/ris.




Hummus

Idag plockade vi fram grillen och grillade kyckling som vi åt med sallad och hummus. Gjort hummus någon gång förut men glömt bort hur gott det är. Bra tillbehöver till grillat!

Mixa en burk kikärtor, en vitlöksklyfta, hackad chili, skalade sesamfrön, olivolja, salt, peppar. Vet inte mängden av allt men prova er fram. Ganska mycket olivolja.


Lånad bild

Klädtips

Måste tipsa om dessa linne som finns på H&M nu, garden kollektion. Har tagit slut men finns igen tror jag. Klickade hem det blå först men beställde snabbt det vita också. Perfekt basplaggsom kommer användas flitigt!


Bröllops pyssel

Vilken underbar helg!

I fredagags invigdes altanen med champagne, jordgubbar och grillning med familjen i vårsolen. Fredagslyx när den är som bäst

I lördag var det en härlig dag i solen och på kvällen bar det av mot Tesse för god mat&vin, trevligt sällskap och pyssel med inbjudningskorten till Tesse&Jimmys bröllop. Tack för en supermysig kväll! Fick även se bröllopsklänningen på och oj oj vad tårarna kommer spruta när dagen väl är här =) Så fin!



Idag har det varit ännu en solig dag i trädgården och den avslutades med en promenad ner till Sävedalen för att slippa ta tag i middagen. Nu blir det tidigt i säng med Wilmis för sång och sagor.

Fortsatt trevlig söndag kväll!



Underbara sol!

Precis avnjutit en kopp kaffe i solstolen. Blåsigt men vad gör det. Äntligen är våren här!

Nu skall jag tyvärr avbryta Signe och Wilma som bygger koja på altanen. Signe är granntjejen och hon och Wilma trivs jättebra ihop. Kul!

Shoppat massa fina krukor på IKEA som behöver fyllas så nu blir det en tripp till plantagen

Husnummer

Länge letat efter något nytt att visa husnumret på. Har varit inne på att skriva åtta i bokstäver (inpspiration av Martinas fina) men inte hittat några som känts bra. Denna länk hittade jag på trendensers blogg. Tror jag ska slå till! Kanske dock bli bara en 8:a då dom är relativt stora

fasadsiffra.se

 


Cafe de paris - sås på påse

Jag gillar att göra det mesta i köket själv men något jag inte är speciellt bra på är såser. Finns så goda att köpa så det känns knappt värt besväret =) Mycket nyttigare att göra själv såklart så nån dag skall jag lära mig.
Måste ändå tipsa om en sås på påse. Denna är sååå god. Häll upp såsen i en skål och värm i micron, lättare än så blir det inte. Nått för min vän Jessica ;)




Idag åt vi med fläskfile och rödbetor&getost.
Rödbetorna kokade jag igår, skalade och delade i klyftor. Värm högt i ugn c 10 min med lite smör över. Ta ut och smula över getost, peppar, salt och lite tryffelolja.

Kyckling och curryröra

Idag blev det ett nytt experiment. Inspirerat från cafe tintins goda kyckling baguette, dock utan det goda brödet. Vardag igen = GI vänligt. Inte riktigt lika smaskigt kanske men mycket god vardagsmat.
Till hade vi min favvo sallad med ruccola, granatäpple och halloumi. Recept finns sen tidigare

Kyckling och curryröra
En grillad grillad kyckling, hackad
En hackad purjolök
Cream fraich c 3 dl
Majonäs c 1/2 dl
Curry c 3 msk
Cayenne peppar
Salt
Peppar


Nu blir det promenad med Lina! Och kanske killarna i familjen också om hon fick med sig dom


Mat tips?

Dagen blev precis som väntat. Ljuvlig fisksoppa och MYCKET bus =)



Sitter i soffan och försöker få ihop veckans matlista men min fantasi är inte på topp. Några tips?


Annandag påsk

Idag bär det av till Magnus föräldrar för sista påskfirandet. Inger är grym på mat så magen kurrar redan =) Räknar med en hel del bus med kusinerna också. Dom har så roligt ihop, kul!







Lugna gatan

Idag händer det inte mycket på kvarnstensvägen 8. Vi var piggare igår om man säger så =) Hade en underbar dag hos fam Harbeck med härliga timmar i solen och god mat i mängder.


Glad Påsk

Glad påsk på er alla! Nu beger vi oss mot Kullavik och firar påsk med en härlig samling vänner


Belöning

Ledigt och vårsolen tittar fram, härligt! Vi gav oss ut i trädgården imorse och började fixa till häcken. Många nya måsten som husägare, hoppas det fortsätter kännas roligt om några år. Är väl risk att det är nyhetens behag som får det att kännas rätt mysigt att greja just nu =)

Som belöning gjorde jag världens godaste två rätters lunch, båda rätterna i form av våfflor. Inte så avancerat men ack så gott!

Huvudrätt


Efterrätt


RSS 2.0