Chokladtryffel med nötbotten
Denna smarriga chokladkaka blev gårdagens efterrätt. Man måste gilla mörk choklad för att uppskatta denna. Helt enligt LCHF vilket ger den ett stort +
Bild lånad av Marie som introducerade denna för mig

Ingredienser:
Nötbotten:
1,75 dl hasselnötter
3 äggvitor
Chokladkräm:
180 gram mörk choklad (70%)
2 dl vispgrädde
------
1 ägg
1 dl vispgrädde
Hallon och vispgrädde
Gör så här
Nötbotten:
Mal hasselnötterna fint i mixer eller beredare.
Vispa äggvitorna hårt och vänd sedan försiktigt ner dem i de malda nötterna.
Bred ut i en rund form med löstagbar botten. Man kan även lägga ett bakplåtspapper i en form.
Grädda i 175 grader i ca 10 min. Gör chokladkrämen under tiden botten är i ugnen.
Chokladkräm:
Koka upp 2 dl vispgrädde, lägg ned chokladen och låt den smälta under försiktig omrörning.
Rör ihop 1 dl vispgrädde och ägget i en skål.
Häll över den avsvalnande grädd-/chokladblandningen över ägg-/gräddblandningen och rör ihop.
Sänk ugnsvärmen till 160 grader.
Häll smeten i formen över nötbotten och grädda i ytterligare 20 minuter
Ta ut formen ur ugnen och låt tårtan svalna helt.
Lossa sedan försiktigt tårtan från formen med en tunn kniv eller från bakplåtspappret.
Mycket gott med hallon och vispgrädde till!
Bild lånad av Marie som introducerade denna för mig

Ingredienser:
Nötbotten:
1,75 dl hasselnötter
3 äggvitor
Chokladkräm:
180 gram mörk choklad (70%)
2 dl vispgrädde
------
1 ägg
1 dl vispgrädde
Hallon och vispgrädde
Gör så här
Nötbotten:
Mal hasselnötterna fint i mixer eller beredare.
Vispa äggvitorna hårt och vänd sedan försiktigt ner dem i de malda nötterna.
Bred ut i en rund form med löstagbar botten. Man kan även lägga ett bakplåtspapper i en form.
Grädda i 175 grader i ca 10 min. Gör chokladkrämen under tiden botten är i ugnen.
Chokladkräm:
Koka upp 2 dl vispgrädde, lägg ned chokladen och låt den smälta under försiktig omrörning.
Rör ihop 1 dl vispgrädde och ägget i en skål.
Häll över den avsvalnande grädd-/chokladblandningen över ägg-/gräddblandningen och rör ihop.
Sänk ugnsvärmen till 160 grader.
Häll smeten i formen över nötbotten och grädda i ytterligare 20 minuter
Ta ut formen ur ugnen och låt tårtan svalna helt.
Lossa sedan försiktigt tårtan från formen med en tunn kniv eller från bakplåtspappret.
Mycket gott med hallon och vispgrädde till!
Kommentarer
Postat av: Ellen - LCHF och mycket annat
Oj oj oj den maste jag ju bara testa, ser ju hur gott ut som helst!
Postat av: Tess
Ja dör vad gott! :)
Postat av: Anny Sabine
Innehåller inte chockladen mycket socker? Har ingen koll på mörk choklad.
Har levt en månad på LCHF och hittade dig på blogg.ses startsida nu. VARFÖR har jag inte hittat dig tidigare? Dags att gå igenom hela din blogg i jakt på recept!!
Postat av: josefine
gott!! :)
Postat av: lisa
Anny Sabine, Kul att du gillar den =)! Choklad ska ju ätas med måtta så inget man bakar varje dag men helt klart ok till helg och fest! / Lisa
Postat av: Göran
Funkar fett! Supergod. Å gör man den med mörk choklad som gjorts med Stevia så blir den HELT LCHF!
Trackback