Kimchi och lammfärsbiffar
Igår hade vi besök av Gabi och Jean med familj. Dom deltog i matlagningsprogrammet halv åtta hos mig samma vecka som vi. Var en riktigt mysig kväll, kul att ses utan stress och kameror =)
Gabi och Jean längst in till höger
Till huvudrätten blev det lammfärsbiffar med tsatsiki och kimchi. Kimchi kallar vi denna sallad med dressing av bla soya och sesamfrön. Äts fritigt här hemma under grillsäsongen men passar bra när som
Biffarna blev supergoda. Lammfärs smaker så mycket mer än nötfärs
Kimchi, cirkamått
1 kinakål
1 gurka
1 knippe rädisor
3 morötter
1 purjolök
1,5 dl soya
1 dl olivolja
1 dl sesamfrön
3 tsk cayennepeppar
2 pressade vitlökar
Hetta upp olivolja och sesamfrön och låt få färg och svalna. Skär allla grönsaker i små bitar. Blanda alla ingredienser och låt stå och dra. Smaka er fram med kryddningen, ska vara lite sting i den
Lammfärsbiffar
1 kg lammfärs
200 g smulad feta ost
1 ägg
2 msk pofiber eller ströbröd
salt
peppar
Blanda allt och forma till järpar. Stek i smör