Vanilj & kardemummayoghurt med mandelkross
Lunchens efterrätt blev ett experiment och riktigt gott. Man kanske inte behöver erkänna när man tabbar sig men det bjuder jag på. Mandelkrosset skulle varit mandelflarn men blev totalt misslyckade till utseendet. Smakade dock mycket gott, som spröd och krispig knäckkola. Kommer göra på detta sätt fler gånger. Längtar till att få strö det som finns kvar över färska jordgubbar och vaniljglass!

Vanilj och kardemummayoghurt: Blanda turkisk yoghurt (10%) med malen kardemumma och fröna ur en vaniljstång
Lägg blåbär i botten av ett glas. Lägg på en klick yoghurt. Lägg ett lager hallon och ytterligare ett lager yoghurt. Toppa med mandelkross

Mandelkross: Blanda följande i en kastrull. Bred ut på plåt och tillaga 10 min 150 grader. Skall vara gyllende. Låt svalna och bryt i småbitar
1½ dl skållad och hackad sötmandel
100 g smör
1 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk grädde
1 msk sirap

Vanilj och kardemummayoghurt: Blanda turkisk yoghurt (10%) med malen kardemumma och fröna ur en vaniljstång
Lägg blåbär i botten av ett glas. Lägg på en klick yoghurt. Lägg ett lager hallon och ytterligare ett lager yoghurt. Toppa med mandelkross

Mandelkross: Blanda följande i en kastrull. Bred ut på plåt och tillaga 10 min 150 grader. Skall vara gyllende. Låt svalna och bryt i småbitar
1½ dl skållad och hackad sötmandel
100 g smör
1 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk grädde
1 msk sirap
Kommentarer
Trackback