Rabarberchutney med chili och ingefära

Så gott! Klarar sig i kylen ett bra tag och funkar till det mesta. Grillat, kött, kyckling mm. Färgen blir lite tråkig men det får man stå ut med



C 10 rabarber
2 röda chilifrukter (variera styrkan med att behålla/ta bort frön. Jag tog fröna ur 1 chili)
2 rödlökar
1-3 vitlöksklyftor
1,5 dl honung
3 msk rödvinsvínäger
2 tsk salt
1-2 tsk malen ingefära

Skala rabarberna och det behövs. Hacka rabarber, chili och lök i småbitar. Lägg i kastrull och koka upp med honung, vinäger och salt. Låt puttra c 20 min och smaka av med ingefära. Låt svalna och häll upp i glasburk. Förvara i kylen.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0