Krusbär och vanilj parfait
Jag har snurrat in lite på glass/parfait. Idag åt vi den bästa hittills! Låter lite märkligt med krusbär kanske men var helt magiskt god


Krusbär och vanilj parfait
500 g mogna krusbär
1 msk råsocker
1/2 dl vatten
1 vaniljstång
Dela vaniljstången på mitten coh skrapa ur fröna, lägg i stång och frön i en kastrull. Lägg i allt i kastrullen och låt puttra 30 min utan lock. Låt kallna
Vispa 6 ägggulor med 1.5 dl socker till ett skum
Vispa 6 dl grädde och blanda med bärkompotten
Vänd ihop allt
Klä en avlång form med plastfolie och fyll
Låt stå i frysen c 5 tim
Ställ fram 5-10 min innan servering
Servera med valfria bär


Krusbär och vanilj parfait
500 g mogna krusbär
1 msk råsocker
1/2 dl vatten
1 vaniljstång
Dela vaniljstången på mitten coh skrapa ur fröna, lägg i stång och frön i en kastrull. Lägg i allt i kastrullen och låt puttra 30 min utan lock. Låt kallna
Vispa 6 ägggulor med 1.5 dl socker till ett skum
Vispa 6 dl grädde och blanda med bärkompotten
Vänd ihop allt
Klä en avlång form med plastfolie och fyll
Låt stå i frysen c 5 tim
Ställ fram 5-10 min innan servering
Servera med valfria bär
Kommentarer
Postat av: Mia
Tack,
Jättegod middag och toppad av en sagolik efterrätt,
ni är duktiga du och Magnus.
Trackback