Ostkaka
Ostkaka är en av de få efterrätter som går hem hos Magnus så jag har länge tänkt testa mig på det. Hittade ett recept i Per Mobergs kokbok. På tok för enkelt för att vara "riktigt" smålänsk ostkaka men vad gör det, gott blev det! Kommer absolut göras igen. Nyttigt för att vara efterrätt också. Man kan säkert snåla ännu mer på sockret om man vill

Ostkaka
500 g keso
1 dl sötmandel
4 st ägg
3/4 dl strösocker
1/2 dl vetemjöl
3 dl standardmjölk eller gräddmjölk
Mosa keso. Hacka mandeln, ganska grovt. Vispa ägg och socker i en bunke. Blanda ner mjöl, mandel och sist mjölken och keson. Häll smeten i en smord ugnsform och grädda ostkakan c 1 timme i 175 grader. Ät med grädde och sylt eller bär

Ostkaka
500 g keso
1 dl sötmandel
4 st ägg
3/4 dl strösocker
1/2 dl vetemjöl
3 dl standardmjölk eller gräddmjölk
Mosa keso. Hacka mandeln, ganska grovt. Vispa ägg och socker i en bunke. Blanda ner mjöl, mandel och sist mjölken och keson. Häll smeten i en smord ugnsform och grädda ostkakan c 1 timme i 175 grader. Ät med grädde och sylt eller bär
Kommentarer
Trackback