Het gurksallad - Morotsallad med dijondressing
Idag blev det två nya varianter på sallader. Båda två blev lyckade, nästa gång skall jag dock provsmaka chilin innan jag har i den i gurksalladen...blev aningen för het! Bägge blir säkert bara godare av att stå över natten så gör mycket
Het gurksallad
Strimla 1 gurka med mandolin eller osthyvel
Finhacka 1/2-1 röd chili. Behåll lite frön eller ta bort alla, beroende på vilken stryka ni vill ha
Strimla 1 liten eller 1/2 stor rödlök väldigt tunnt
Blanda ovan och häll över 2 msk fisksås, 2 msk färsk citronjuice (pressa själv eller på flaska) och 1 tsk råsocker
Låt stå minst 30 min
Morotsallad med dijondressing
Riv c 6 morötter
Blanda en dressing av 1 dl rapsolja, 1/2 dl vit vinäger, nymalen svartpeppar, flingsalt, 1 msk dijonsenap och 1 tsk honung och häll över. Låt gärna stå en stund