Rödbetssallad

Varför blir allt så mycket godare när det är hemmagjort? Gör denna så kommer ni inte köpa rödbetssallad mer



Rödbetssallad

c 500 g inlagda rödbetor (se nedan)
1 dl majonäs
1 dl creme fraich
2 tsk dijonsenap
2 tsk skånsk stark senap
2 msk brun farin
salt
peppar

Blanda allt utom rödbetorna. Hacka hälften av rödbetorna grovt och resten finhackat och vänd i. Låt stå c 1 dygn


Inlagda rödbetor

Koka c 1 kg rödbetor mjuka och häll av. Skala och skiva.
Spara 5 dl av kokspat och koka ett par minuter tillsammans med 1.25 dl ättika, 1.5 dl socker och c 10 vitpepparkorn. Låt svalna och häll över rödbetorna. Förvara i burk och låt stå minst 1 dygn

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0