Rödbetssallad
Varför blir allt så mycket godare när det är hemmagjort? Gör denna så kommer ni inte köpa rödbetssallad mer

Rödbetssallad
c 500 g inlagda rödbetor (se nedan)
1 dl majonäs
1 dl creme fraich
2 tsk dijonsenap
2 tsk skånsk stark senap
2 msk brun farin
salt
peppar
Blanda allt utom rödbetorna. Hacka hälften av rödbetorna grovt och resten finhackat och vänd i. Låt stå c 1 dygn
Inlagda rödbetor
Koka c 1 kg rödbetor mjuka och häll av. Skala och skiva.
Spara 5 dl av kokspat och koka ett par minuter tillsammans med 1.25 dl ättika, 1.5 dl socker och c 10 vitpepparkorn. Låt svalna och häll över rödbetorna. Förvara i burk och låt stå minst 1 dygn

Rödbetssallad
c 500 g inlagda rödbetor (se nedan)
1 dl majonäs
1 dl creme fraich
2 tsk dijonsenap
2 tsk skånsk stark senap
2 msk brun farin
salt
peppar
Blanda allt utom rödbetorna. Hacka hälften av rödbetorna grovt och resten finhackat och vänd i. Låt stå c 1 dygn
Inlagda rödbetor
Koka c 1 kg rödbetor mjuka och häll av. Skala och skiva.
Spara 5 dl av kokspat och koka ett par minuter tillsammans med 1.25 dl ättika, 1.5 dl socker och c 10 vitpepparkorn. Låt svalna och häll över rödbetorna. Förvara i burk och låt stå minst 1 dygn
Kommentarer
Trackback