Lax och spenat paj/omelette - lchf

Hade en bit rökt lax kvar från jul så det fick bli en paj till lunch. Spenat finns alltid i min frys - gott och väldigt nyttigt



2 personer

4 ägg
1 dl riven ost
1/2 dl grädde
salt
peppar
1 stor näve bladspenat
4 skivor rökt lax

Tina bladspenaten och hacka laxen. Vispa ihop ägg, ost, grädde, salt och peppar. Lägg i spenat och lax. Smörj en liten form och häll i smeten. Laga i ugn c 20 min 175 grader


Kommentarer
Postat av: Helena

Låter ju kanongott, och av en händelse råkar även jag ha kvar rökt lax i kylen.

Måste prova dettta.

Tack för tipset Lisa.

Kram H

2011-12-28 @ 13:03:04
URL: http://helenanygrund.blogg.se/
Postat av: My

Hej!

Måste säga att du har en fantastisk blogg..härlig stämning och många bra matlagningdtips.



Såg halv åtta hos mig nyss o shiiit så fin du är i håret där, hur har du lyckats få till de fina vågorna?

Med vänlig hälsning,: My

2011-12-28 @ 20:01:04
URL: http://mlmm.blogg.se/
Postat av: lisa

Tack My, glad jag blir! Vågorna är gjorda med obh vågtång. Busenkelt att göra! Du hittar den i de flesta butiker som säljer liknade saker. Såhär ser den ut http://eleven.se/obh-nordica-artist-wave-maker-vagtang-1247.html



/ Lisa

2011-12-28 @ 20:46:00
URL: http://lisasgodbitar.blogg.se/
Postat av: Helena N

Vet du Lisa! Jag tog hand om min rökta lax jag hade kvar och gjorde din lax och spenatpaj/omelette.

Lasse tyckte att den var så god att han frågade om det fanns mer som han kunde ha till lunchlåda på jobbet.

Han sa även: Du är så påhittig och lagar så god mat.

-Men det är ju Lisas påhitt fattar du väl, sa jag.

-Ja, men det är du som lagar till den.

OK, det är jag som lagar till den, så vi får väl ta åt oss äran båda två då Lisa, hihi.



Och räkbakelsen på nyårsafton var grymt god (dock inte LCHF) så alla ville ha receptet från Micke & Annelie som tillagat dem. Jag inväntar recept.

Och bakelsen blir bara godare om man gör den dagen innan (saftigare), och bara garnerar den på slutet.

Jag älskar recept där man kan förbereda maten innan gästerna kommer. Det här är en perfekt förrätt, som man även står sig på en stund, så man kan inte bara slänga sig över varmrätten. :-)



Kram Helena

2012-01-04 @ 09:40:32
URL: http://helenanygrund.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0