Plommonchutney med ingefära och chili
Brukar göra rabarber chutney som jag älskar mycket. Idag blev det en variant med gula plommon som grannen så snällt tittade förbi med. Smakade lika bra, om inte ännu bättre
Passar bra till kött, kyckling eller fisk

1.5 kg plommon
2 gul eller röd lök
1 röd chili
1 tsk malen ingefära
1 vitlöksklyftor
2 tsk vit vinäger
0.5 dl råsocker
Pressa vitlöken och skär resten i bitar. Koka i 1 tim och låt svalna
Passar bra till kött, kyckling eller fisk

1.5 kg plommon
2 gul eller röd lök
1 röd chili
1 tsk malen ingefära
1 vitlöksklyftor
2 tsk vit vinäger
0.5 dl råsocker
Pressa vitlöken och skär resten i bitar. Koka i 1 tim och låt svalna
Kommentarer
Trackback