Frökex

Ännu en härlig dag med massa sol. Började dagen hos Jessica med frukost och sedan blev det långpromenad för lite shopping

Emma fick en dinglis och blev glad för den. Wilma tyckte vi skulle fota hur glad hon var


Frukosten hos jessica var lyxig och bestod av yoghurt, färsk frukt, parmaskinka och ägg. Jag hade även med frökex som jag bakade igår. Om man äter lchf/gi kan jag verkligen rekommendera att göra dessa. Ingen smaksensation i sig men med smör och ost på funkar det bra till frukost/mellanmån. Inget mjöl alls så dom måste klassas som supernyttiga


Lagt upp recptet innan men här kommer det igen...

Ingredienser:
2 dl linfrön
1,5 dl sesamfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor, rostade
Flingsalt

Gör så här
Häll alla frön i en bunke, täck med vatten och låt stå i kylen i minst sex timmar. Förslagvis över natten, eller över dagen. Fröna suger åt sig vätskan och linfröna bidrar till att det blir "kletigt".

Bred ut smeten på bakplåtspapper i en ugnsform, försök få det så jämnt som möjligt. Strö över salt efter behag.

Grädda i 125°c i en timme med stängd ugnslucka.
Sänk därefter värmen till 100°c och grädda ytterligare en timme och öppna ugnsluckan lite då och då (ungefär varje kvart) för att släppa ut fukten.

Stäng av ugnen, låt plåten stå kvar i ugnen och ha ugnsluckan öppen lite grann (bara en glipa) och låt stå där tills ugnen svalnat.

Ta ut och bryt i valfria stora bitar.

OBS! Det ska bli krispigt och torrt! Om smeten fortfarande är mjuk efter den andra timmen, låt grädda en liten stund till och känn av med jämna mellanrum.
Det är bra om det mesta av smeten är torr och krispig då man stänger av ugnen.

Ät med smör/Bregott och ost!

Kommentarer
Postat av: Helena

Jösses vad spännande, jag måste prova baka frökex. Jag har ju alla ingredienserna hemma också.

Älskar dina recept!

(Gjorde tidigare dina frukostmuffins, och de med feta, soltorkade tomater & basilika blev grymt goda).

Kram H

2011-08-24 @ 09:51:39
URL: http://helenanygrund.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0