Ugnsbakade tomater
Idag provade jag mig fram till ett nytt recept. Blev väldigt smarrigt! Tror det smakar ännu bättre efter att fått dra till sig i kylen ett par dar men gick absolut att äta direkt. Lite tidskrävande så lika bra att göra mycket när man väl gör. Klarar sig utan problem 2-3 veckor i kylen.
Perfekt att ha med sig som "gå bort present" istället för blomma

Ugnsbakade tomater
40 st körsbärstomater
10 vitlöksklyftor
3 röda chilifrukter
Några kvistar färsk rosmarin
2-3 dl olivolja
salt
peppar
Dela körsbärstomaterna på mitten. Lägg dom med skurna sidan uppåt. Pensla med olivolja och salta och peppra. Låt torka i ugn på 100 grader i c 3 timmar.
Dela chili på mitten och skrapa ur fröna. Lägg in dom i ugnen tillsammans med tomaterna sista 20 min.
Koka upp vatten och salt. Lägg i vitlöksklyftorna med skal och koka 2 min. Låt svalna och skala
Varva tomater, vitlöksklyftor, chili, rosmarin i en burk och häll över olivolja

Wilma fick pensla tomaterna
Perfekt att ha med sig som "gå bort present" istället för blomma

Ugnsbakade tomater
40 st körsbärstomater
10 vitlöksklyftor
3 röda chilifrukter
Några kvistar färsk rosmarin
2-3 dl olivolja
salt
peppar
Dela körsbärstomaterna på mitten. Lägg dom med skurna sidan uppåt. Pensla med olivolja och salta och peppra. Låt torka i ugn på 100 grader i c 3 timmar.
Dela chili på mitten och skrapa ur fröna. Lägg in dom i ugnen tillsammans med tomaterna sista 20 min.
Koka upp vatten och salt. Lägg i vitlöksklyftorna med skal och koka 2 min. Låt svalna och skala
Varva tomater, vitlöksklyftor, chili, rosmarin i en burk och häll över olivolja

Wilma fick pensla tomaterna
Kommentarer
Postat av: Marie
Duktiga lillan som hjälper till. Hoppas du är på bättrings väg så vi kan ses snart. Massa kramar
Trackback