Bulgursallad med seranoskinka och tryffelost
Nu har äntligen iallafall lite sol hittat till Sävedalen. Hade föreställt mig en dag med solstol, filt och en bok men det blev inte riktigt så
Dagen inledes med en grå och ruggig förmiddagspromenad
Därefter blev det lunch
Bulgursallad
Koka bulgur enl anvisning på förpackningen, tillsätt lite gurkmeja för färgens skull
Blanda en dressing (se nedan)
Rör ihop och låt svalna något.
Hacka stekt sparris, champinjoner, salladslök och avokado och tillsätt ett par matskedar bulgur
Jag brukar alltid koka mer bulgur/couscous/quinoa än jag använder. Står sig bra i kylen ett par dar så kan man snabbt tillsätta lite i en sallad och få en matig lunch eller tillbehör till middagen.
Tryffelosten hittar ni recept på i tidigare inlägg
Dagens dressing innehöll...
Olivolja
Rapsolja
Dijonsenap
Tabasco
Nymalen svartpeppar
Flingsalt
Torkade chilflarn