Krispig äpplepaj
Söndag! Städa, tvätta och fixa hemma står på schemat. För att göra dagen lite trevligare har vi bjudit in familjen på lunch. Blir fisksoppa, hemlagat bröd och äpplepaj till efterrätt. Jag brukar alltid försöka bjuda hem någon så man har en bra anledning och baka =)! Testar ett nytt bröd idag, sirapslimpa, spännande! Recept kommer om det blir gott.
Just nu luktar hela huset gott av kanel och äpplen. Har fått en hel låda äpplen så just nu är det huvudingrediens i mycket. Denna äpplepajen är en favorit!

Just nu luktar hela huset gott av kanel och äpplen. Har fått en hel låda äpplen så just nu är det huvudingrediens i mycket. Denna äpplepajen är en favorit!

Krispig äpplepaj
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl kokos
1 ½ dl strösocker
1 tsk bakpulver
100 g smör
2 tsk kardemumma
2 msk kanel
6 äpplen
1 msk vanlijsocker
1 msk potatismjöl
Smält smöret tillsammans med kardemumman
Blanda mjöl, havregryn, kokos, 1 dl strösocker, bakpulver, vanlijsocker och det smälta smöret
Låt stå i kylen c 30
Skala och klyfta äpplena. Lägg i pajform och blanda i kanel, ½ dl strösocker och potatismjöl
Strö över pajdegen
Grädda i nedre/mitten av ugnen i 200 grader c 25 min
Servera med vanlijglass eller vanlijsås
Kommentarer
Trackback