Vit kladdkaka
I fredags bjöd jag tjejerna på min absoluta favvo efterrätt, vit kladdkaka. Älskar allt som har med vit choklad att göra. Den är lika söt som den är god så grädde och bär till är att rekommendera. På begärna kommer här receptet. Grunderna är taget från Arla.se och efter lite justeringar ser det ut såhär:
200 g smör
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
Glasyr:
150 g vit choklad
1/2 dl vispgrädde
florsocker

Ingredienser
16 bitar
250 g vit choklad200 g smör
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
Glasyr:
150 g vit choklad
1/2 dl vispgrädde
florsocker
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. Vispa ägg och socker poröst. Rör i choklad och mjöl. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 30 min. Låt kakan kallna och ställ i kylen. Glasyr: Hacka chokladen. Koka upp grädden. Ta den från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen. Sikta över florsocker.Kommentarer
Postat av: Frida....
Den e sååååååå grymt gooo....
Ska bjuda familjen på de på julafton eller nånting....
kram på dig gumman...
Trackback