Tacogratäng
Veckans första måltid blev en mycket lyckad gratäng. En variant av den traditionella tacos middagen

800 g köttfärs
tacokrydda, färdig eller egen (http://lisasgodbitar.blogg.se/2011/september/tacokrydda-1.html)
1 dl vatten
2 skivade tomater
10-20 jalepenos
salladslök
200 g färskost
3 dl creme fraich
1 msk sambal oelek
1 msk tomatpure
riven ost
paprikapulver
Stek köttfärsen med tacokrydda. Tillsätt vatten och låt puttra några minuter. Lägg i en pajform. Blanda färskost, creme fraich, tomatpure och sambal oelek. Bred över köttfärsen. Lägg över tomater, lök och jalepenos. Avsluta med riven ost och krydda över med paprikapulver. Tillaga i ugn c 15 min 200 graDER
Servera med gräddfil och sallad. Taco chips att äta brevid hade också passat utmärkt

800 g köttfärs
tacokrydda, färdig eller egen (http://lisasgodbitar.blogg.se/2011/september/tacokrydda-1.html)
1 dl vatten
2 skivade tomater
10-20 jalepenos
salladslök
200 g färskost
3 dl creme fraich
1 msk sambal oelek
1 msk tomatpure
riven ost
paprikapulver
Stek köttfärsen med tacokrydda. Tillsätt vatten och låt puttra några minuter. Lägg i en pajform. Blanda färskost, creme fraich, tomatpure och sambal oelek. Bred över köttfärsen. Lägg över tomater, lök och jalepenos. Avsluta med riven ost och krydda över med paprikapulver. Tillaga i ugn c 15 min 200 graDER
Servera med gräddfil och sallad. Taco chips att äta brevid hade också passat utmärkt
Kommentarer
Postat av: Andrea Myrander
Ser extremt gott ut! Ska testa :D
Postat av: Ellen - LCHF och mycket annat
Ah mums!
Trackback