Krämig paprikasoppa med fläskkött
Middagen blev en rätt som passar höstvädret vi har nu. Kan även göras med mindre vätska och ätas som gryta istället
1 kg fläskkarre
2 gula lökar
1 dl paprikapulver
salt
peppar
1 dl tomatpure
500 g passerade tomater alt krossade
1 vitlöksklyfta
1-3 msk sambal oelek
2 tsk spiskummin
2 tsk mejram
2 tsk oregano
3 dl vatten
2 dl turkisk yoghurt
2 hackade paprikor
2 mörötter
creme fraich att toppa med
Skär köttet i småbitar och bryn tillsammans med lök i smör. Krydda med salt, peppar och paprika pulver. Blanda i vatten, tomatpure, passerade tomater och övriga kryddor. Låt puttra 1 tim. Klicka i turkisk yoghurt och lägg i hackad morot och paprika. Låt puttra 30 min till
Servera med en klick creme fraich. Fincrisp med västerbotten ost blev det till här också
Kommentarer
Trackback