Ugnsbakad lök med creme fraich och löjrom

Gullök
Smör
Rapsolja
creme fraich 34%
löjrom alt sikrom
flingsalt
nymalen svartpeppar
färsk dill alt gräslök
Skär bort toppen och botten på löken. Dela den på mitten. Lägg i ugnsfast form. Pensla med smör och raps olja. Tillaga i mitten av ugn 175 grader 1 tim. Ta ut och låt svalana lite, äts ljumna. Toppa med creme fraich, löjrom, flingsalt, svarpeppar och färsk hackad dill
Ser gott ut, även om jag inte äter löjrom så haha :-D
Otroligt! Här har vi ätit löjromstoast ikväll, och vad ser jag; en lchf variant på vad jag nyss ätit. Måste prova din lökvariant snart.
Kramis
Hej! Hittade till din blogg när jag googlade anna of Scandinavia. Har funderingar på att köpa en sådan vagn. Är du fortf nöjd med ditt köp? Har du testat sittdelen ännu? Går det att ha sittdelen både framåt- och bakåtvänd? Vår son är 6 månader, vi har en Brio vagn som vi inte trivs med och är inne på att skaffa en 3hjuling denna gång. Hör gärna av dig om du har tid! Mvh helena
Helena 1, ja testa detta! Visst är en smörstekt brödskiva valet nr 1 men detta var supergott också!
Helena 2, Vi är jättenöjda med vagnen.Använder bara sittdelen nu och den går att ha åt båda hållen. Det negativa med den är att den bara har två lägen och att man måste knäppa den på bägge sidor för att ändra läge. Inget vi stör oss på jättemycket men ett litet -. Lycka till!
// Lisa
Jag som älskar löjromstoast (åt det som sagt igår), men detta är ju ett mycket hälsosammare alternativ. Måste jag testa!