Blåbärsscones

Gårdagens smarriga kvällsmat blev rykande färska blåbärsscones med smör, mums! Påminde om dom man får på mitt favvo frukostställe i Haga, Le Petit. Hoppas på många besök dit i vår/sommar.





Receptet är för 4 personer.

  • 1.5 dl mjölk
  • 1/2 ägg
  • 50 gram smör
  • 1 dl havregryn
  • 4 dl vetemjöl 
  • 2 msk socker
  • 1 ½ dl djupfrysta blåbär
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk salt

Gör så här:

Blanda mjöl, gryn, socker, bakpulver, vanilj och salt i en bunke. Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.

Blanda ner de djupfrysta bären. Vispa ner ägget i mjölken och blanda ner den. Rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg. (blir en kletig deg)

Dela degen i fyra bitar och forma till halvplatta runda kakor

Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter. Servera nygräddade med smör


Kommentarer
Postat av: Mia

Skulle man gärna smaka på vid tillfälle =)

2011-01-25 @ 12:38:36
Postat av: Jessica

Många, många besök får det bli. =)

2011-01-25 @ 12:39:22
URL: http://jessicaspace.devote.se
Postat av: Marie

Mmm inte baka dessa idag till Tess o Frida.

Redan avundsjuk, o blir ännu mer avis om jag vet att dom får blåbärs scones.

Så bjud dem på knäckebröd o vatten, det räcker =)

Kramar

2011-01-26 @ 09:40:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0