Vingryta med sidfläsk

Grytan blev grymt god! Ändrade lite från orginal receptet så Morbergs beuf bourguignon har blivit Lisas vingryta med sidfläsk. Recept kommer här! Detta räcker till många, vill man göra mindre kan man naturligvis bara ta mindra av allt. Jag åt med stekt sparris och hyflad parmensan till och Magnus med ris, kan nog ha lite vad som helst.

Jag är barnsligt förtjust i syltlök! La till det i detta receptet men det går ju lätt att utesluta om man inte gillar det


Vingryta med sidfläsk

2 kg nötkött av högrev

400 g  rökt sidfläsk i bit

4 morötter

20 små champinjoner

15 små lökar

Rapsolja

4 vitlöksklyftor

1 flaska rött vin

1 buljongtärning, gärna kalv

C  4 dl vatten

Salt och peppar

En knippe färsk persilja, både blad och stjälkar

2 tsk torkad timjan

2 lagerblad

15 syltlökar

 

Använd en stor gjutgärnsgryta
Skär hälften av det rökta sidfläsket i stora bitar. Lägg i grytan

Skala morötterna och hälften av lökarna. Skär dem och hälften av champinjoner i stora bitar. Lägg i grytan och bryn tillsammans med sidfläsket

Skär nötköttet i 4 cm stora tärningar. Bryn det i omgångar i rapsolja i het panna och lägg i det i grytan

Skala  och krossa vitlöken med en kniv och lägg i grytan

Häll i vin och låt koka upp . Ta bort skummet  som blir

Salta och peppra och lägg i persilje stjälarna, torkade timjan och lagerblad

Låt grytan sjuda c 1 - 1,5 timme tills köttet är mört. Hit kan man förbereda och låta stå ett dygn eller två

Koka upp grytan igen. Tillsätt buljong och vatten

Skär restan av sidsfläsket i små bitar och bryn tillsammans med resten av lökarna och champinjonerna, dela dom på mitten om dom är stora.

Lägg ner tillsammans med hackade persiljeblad och syltlök precis innan servering



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0