Grovt Lingonbröd
Nu har jag och Wilma krypit upp i soffan och skall värma oss efter en uppfriskande promenad runt Härlanda Tjärn. Har haft Lina, Vincent, Carro och Jessica här på frukost. Så mysigt att vi bor så nära varandra nu!

Här kommer recept på brödet som fanns på frukostbordet idag. Ett av mina favorit bröd. Är även superenkelt att göra. Ett bra recept för den som "aldrig bakar" då det inte behöver jäsa eller knådas. Så lycka till nu Carro, första steget till att bli en "bull mamma" =)

Här kommer recept på brödet som fanns på frukostbordet idag. Ett av mina favorit bröd. Är även superenkelt att göra. Ett bra recept för den som "aldrig bakar" då det inte behöver jäsa eller knådas. Så lycka till nu Carro, första steget till att bli en "bull mamma" =)
Grovt Lingonbröd | |||||||
8 dl rågsikt | |||||||
2 dl rågkross | |||||||
1 dl havre eller vetekli | |||||||
1 dl linfrön | |||||||
1 tsk salt | |||||||
1/2 msk bikarbonat | |||||||
1/2 msk bakpulver | |||||||
1 tsk brödkryddor (kan uteslutas) | |||||||
1 dl lingonsylt eller rårörda lingon | |||||||
2 msk ljus sirap | |||||||
5 dl mild lätt yoghurt | |||||||
Sätt ugnen på 175 grader | |||||||
Blanda alla torra ingredienser | |||||||
Blanda lingon, sirap coh yoghurt för sig och häll sedan i de torra ingredienserna | |||||||
Lägg bakplåtspapper i en avlång bakform | |||||||
Häll i degen och strö över lite rågkross | |||||||
Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme | |||||||
Stjälp upp brödet och låt det svalna på galler | |||||||
Kommentarer
Postat av: Lina
Vart é bilderna från promenaden, som jag skulle sno..?
Tack för mysig frukost å promenad! Puss*
Trackback