Lax med franska örter
Idag blev det fisk till middag. En fördel med att ha en fiskeintresserad sambo är att det alltid finns fisk i frysen! För er som inte har det så går det lika bra (nästan iallfall) med köpt. Detta är en rätt jag gör lite då och då som alltid är lika god. Receptet har vandrat runt så många har det nog redan =) Ni som inte har det, testa!
Godast till tycker jag är bandspagetti men går bra med vad som hellst som man gillar. Är man i GI fasen som vi så funkar sallad utmärk


Dagens sallad bestod av mozarella med stekt inlagd paprika. Ringlade över olivolja och flingsalt. Champinjoner vid sidan om stekta i smör och salt. Vet inte varför jag la dom vid sidan om för det passade utmärkt ihop så nästa gång jag gör det åker allt på samma fat. Lite färsk basilika hade jag också haft till om jag haft det hemma
Godast till tycker jag är bandspagetti men går bra med vad som hellst som man gillar. Är man i GI fasen som vi så funkar sallad utmärk

Lax med franska örter |
Lax eller regnbågsfile |
Urkärnad hackad tomat |
Spenat (frusen hackad, upptinad) |
Salt |
Peppar |
Creme fraich franska örter |
Hackad rödlök |
Pressad vitlök |
Lägg laxen i en form. |
Salta och peppra |
Blanda tomat, spenat, creme fraich, hackad rödlök och vitlök |
Lägg på röran |
Toppa med smulad feta ost |
Sätt ugnen på 175 grader och låt laxen stå tills den är genomstekt , c 25 min |
Ha sista minutrarna på grill för att få färg |

Dagens sallad bestod av mozarella med stekt inlagd paprika. Ringlade över olivolja och flingsalt. Champinjoner vid sidan om stekta i smör och salt. Vet inte varför jag la dom vid sidan om för det passade utmärkt ihop så nästa gång jag gör det åker allt på samma fat. Lite färsk basilika hade jag också haft till om jag haft det hemma
Kommentarer
Trackback