Lamm middag
Enligt tradition äter vi lamm när vi ses. I år blev det en ny variant med lammfärsbiffar och dom blev riktigt mumsiga! Tyvärr tog det inga matbilder men menyn kommer här
Huvudrätt: Lammfärs spett med tsatsiki, potatisgratäng och päron&getost sallad (recept på salladen finns i tidigare inlägg)
Lammfärs
Salt
Peppar
Smulad fårost
Hackade svarta oliver
Hackad färsk basilika
Finhackad gullök
Blanda allt. Forma järpar och trä på spett. Grilla högt i ugnen c 15 min på 225 grader
Efterrätt: Vit chokladmousse
6 personer
2 dl vispgrädde
150 g vit choklad
1 ägg
1 dl Kesella
färska bär, t ex hallon
Vispa grädden. Smält chokladen på svag värme i vattenbad så att den precis bara smälter. Vispa upp ägget och tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ner Kesella och sist grädden. Häll upp moussen i små glas. Låt glasen stå i kylen ca 1 tim. Toppa moussen med bär.
Huvudrätt: Lammfärs spett med tsatsiki, potatisgratäng och päron&getost sallad (recept på salladen finns i tidigare inlägg)
Lammfärs
Salt
Peppar
Smulad fårost
Hackade svarta oliver
Hackad färsk basilika
Finhackad gullök
Blanda allt. Forma järpar och trä på spett. Grilla högt i ugnen c 15 min på 225 grader
Efterrätt: Vit chokladmousse
6 personer
2 dl vispgrädde
150 g vit choklad
1 ägg
1 dl Kesella
färska bär, t ex hallon
Vispa grädden. Smält chokladen på svag värme i vattenbad så att den precis bara smälter. Vispa upp ägget och tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ner Kesella och sist grädden. Häll upp moussen i små glas. Låt glasen stå i kylen ca 1 tim. Toppa moussen med bär.
Kommentarer
Trackback