Mitt nästa projekt

Hur fina är inte dessa? Måste bli mitt nya pyssel projek


http://www.sarahandbendrix.com/

Töar

Snön börjar försvinna, skönt! Gillar vinter och snö men nu räcker det. Snöbergen lär väl dock ligga kvar till midsommar






Lamm middag

Enligt tradition äter vi lamm när vi ses. I år blev det en ny variant med lammfärsbiffar och dom blev riktigt mumsiga! Tyvärr tog det inga matbilder men menyn kommer här

Huvudrätt: Lammfärs spett med tsatsiki, potatisgratäng och päron&getost sallad (recept på salladen finns i tidigare inlägg)

Lammfärs
Salt
Peppar
Smulad fårost
Hackade svarta oliver
Hackad färsk basilika
Finhackad gullök

Blanda allt. Forma järpar och trä på spett. Grilla högt i ugnen c 15 min på 225 grader


Efterrätt: Vit chokladmousse

6 personer

2 dl vispgrädde
150 g vit choklad
1 ägg
1 dl Kesella
färska bär, t ex hallon

Vispa grädden. Smält chokladen på svag värme i vattenbad så att den precis bara smälter. Vispa upp ägget och tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ner Kesella och sist grädden. Häll upp moussen i små glas. Låt glasen stå i kylen ca 1 tim. Toppa moussen med bär.

Långbord

Tack alla för en trevlig kväll!








Lugnet före stormen

Äntligen fredag! Idag har vi familjmys och precis avslutat middagen och skall bänka oss i soffan framför lets dance. Man kan säga att det är lugnet före stormen för imon vankas det långbord med 22 släktingar för att fira mormor som fyllt 85. Ska bli väldigt trevligt

Såhär såg det ut hos oss förra fredagen. Mycket lekar blev det



Ja må hon leva, ja må hon leva

Idag fyller mormor 85 och Jessica och Carro 27. Grattis!!!

Jag och Wilma tog oss ut i snön och gick hem till Jessica för att fika å säga grattis. Snöplogarna hade inte haft vägarna förbi oss så det blev en jobbig promenad. Jag var på väg att ge upp tidigt men Wilma tog fram hundögonen och sa "snälla mamma vi måste gå, jag kan hjälpa dig"....vem kan säga nej till det =)


Vi bakade hallongrottor som Jessica gillar och hade med


Wilma valde inte alltid lättaste vägen

Sjukling

I lördags lämnade vi Wilma hos Farmor med kusinerna. Oturligt nog blev hon magsjuk över natten. Inte smittat någon än så vi håller tummarna för att det inte blir något heller. Fortfarande dålig så imon blir det jobb hemifrån soffan. Stackars skruttan...




Kusinerna hann busa hela dan iallfall

Kreolsk gryta

Testade en ny gryta idag. Fått receptet av en arbetskamrat och la till lite olika saker som jag gillar. Mycket gott. Lite förändringar måste man dock alltid göra från första försöket. Använde fläskytterfile denna gången och det blev aningen torrt, nästa gång ska jag testa med kyckling eller fläskfile. Såsen fick grymt god smak av korven



Kreolsk gryta



Kyckling/fläskfile
Kabanosskorv
Chorizo
Små lökar
Syltlök
Svarta urkärnade oliver
Små pickles
Hela champinjoner på burk
Hackade inlagda jalapenos
Grädde
Soya
Röd paprika
Salt
Peppar
Mejram


Skär kycklingen i bitar alt fläskfilen i skivor. Bryn i smör/olja. Skiva korvet och lägg i. Krydda med salt, peppar och mejram. Rör ner alla grönsaker utom paprikan och häll över grädde och soya. Låt koka under lock c 10 min. Blanda ner paprika.

Vi åt med kokt broccoli men man kan nog ha både ris, potatis eller pasta till


Längtar

Lyssnar på låtar från skivan skepsråttan och längtar tillbaka till igår. Hur kan en 5 timmars tillställning kännas kort? Det är jävligt bra helt enkelt =) Läste nedan på Stefans hemsida. MÅSTE bokas in! Kanske samma gäng som var där igår vill ha en favorit i repris?


2010.02.10 NYPREMIäR På MARSTRAND

Den 30 april blir det nypremiär med föreställningen "Marstrandsfånge no 90 Kleist" på Carlstens fästning/Marstrand. Det blir mat, dryck och skådespel - allt med historiska förtecken. För bokning www.ticnet.se

Bröllopsvals

Hemma efter en helt underbar kväll! Stefan Anderssson på kronhuset med familj, vänner och käraste. Var precis hur bra som hellst. Mycket skratt och en och annan tår. Ett helt underbart uppträdande kombinerat med trevligt sällskap och god mat..bättre är svårt att ha det! Efter detta ramlade vi in hos Marie&Johan och fick ett trevligt avslut på kvällen.

Kvällen har sitt slut i soffan med en repris på OS guldet, bloggande och en av de finaste låtar jag vet, bröllopsvals med (vem annars) stefan andersson. Helt oväntat sjöng han denna under kvällens konsert. Låten var blandad med humor men den var lika fin för det.

In på spotify och lyssna om ni inte hört den. Bröllopsvals med Stefan Andersson



Stefan och Co tackar för sig med en låt om Göteborg

Ljungkullen bor mot bussen!


Mamma och bror Jonas


Pappa och Jag

 

 


Stefan Andersson

Ikväll väntar Stefan Andersson och Hönsafest i Kronhuset. Skall bli grymt kul! Inte ens snöstormen skall stoppa oss....

Igår kväll tittade familj och Berndt & Carina förbi på Tacos och Lets Dance, trevligt! Även Lina,Vincent och Johan kom förbi. Dåligt med middagstips för tacos kan ju alla =)

Blir ett drinktips istället. I LOVE drinkar =) Jag blandar nästan alltid drinkarna i mixern, gillar när dom är lite skummiga

Coconut cocktail

4 cl barcadi coconut
8 cl annanas juice
En skvätt grädde

Lägg allt i mixen. Skall bara blandas snabbt. Servera i cocktail glas.

Inredning när den är som bäst

Nog för att jag gillade Andreas Johnssons inredning hemma men detta hem är så nära perfektion man kan komma. En underbar blandning av gammalt, nytt, dyrt, begagnat, klassiker men ändå personligt.
Hittade många prylar på min egna önskelista. Det svåra är att få till helheten, något man verkligen lyckats med här!!

Titta och njut....


http://www.alvhemmakleri.se/index.php?page=hem-till-salu&object_id=OBJ17735_1026297296&view=images

Väggtext

Väggtexter finns väl i nästan varenda hem snart. Jag är mycket nöjd med våran som fått flytta in mitt i röran i hallen.


Cafe

Idag tog jag, Jessica, Lina och Carro oss till stan för en gammal hederlig fika på cafe tintin. Åt årets första, och förmodligen sista, semla...mums! Mysigt att hitta på något. Latheten har verkligen kommit med detta kalla väder och aktiviteterna är rätt begränsade på veckodagarna. Får bli skärpning med det för visst är det trevligare att umgås!

Idag bjuder jag på mig själv....

Jag vill flytta in hos Andreas Johnsson

Vissa miljöer blir man bara förälskad i. I family living är bilder hemifrån Andreas Johnsson. Jag vill flytta in!!!


Bilder från family living hemsida

Couscous sallad med getost och rostad paprika

Dagens sallad

Couscous sallad med getost och rostad paprika

Tillaga fullkorn couscous enl anvisningar, tillsätt en buljongtärning när du kokar
Hacka rostad inlagd paprika, gurka, rödlök, feferoni
Knaperstek bacon
Smula getost
Blanda allt och krydda med flingsalt och svartpeppar

Till detta blev det Magnus fetaostbiffar. Recept finns i tidigare inlägg

Delade en för att visa att man inte får snåla på osten =)

Morfars vinglas

Dessa underbara vinglas bor numera hemma hos oss. Har tillhört morfar som inte lever längre vilket gör dom ännu mer värdefulla. Kommer användas mycket. Tack mamma och pappa för att dom fick flytta in här!


Även ölglasen kommer från mamma och pappa. Inte samma "arv värde" men väldigt uppskattade.


Middag med vänner

Igår gjorde jag det jag gillar allra mest, laga mat såklart =)! Och dessutom åts den tillsammans med goda vänner. Martina & Annika från jobbet var här med sina karlar och barn, lika trevligt som alltid vi ses! 

Med sig hade dom denna skönhet som precis invigts med frukost.  Finns väl inget roligare än att få saker där någon fångat upp att man önskat sig det länge och det kommer helt oväntat, tack söta ni! Kommer användas flitigt


Robert hade med sig den vackraste orkide jag någonsin sett! Alla ni som känner mig tänker förmodligen som jag "hur ska jag hålla denna vid liv"... det återstår och ser men jag skall göra mitt bästa ;)



På menyn stod följande

Wokade krabbklor med rosmarin foccocia (recept på krabbklorna finns här på bloggen)

Oxfile med vitlöksmör, kantarellsås, potatis med örter och päron&getost sallad

Hjortron pannacotta (receptet på detta finns också i tidigare inlägg)


Salladen är en ny favvo här hemma och recept kommer här


Lägg ruccola på ett fat. Stek päronskivor i smör/olja (skall inte bli helt mjuka). Lägg dom över ruccolan. Smula över getost. Rosta pinjenötter och strö över. Ringla över lite flytande honung.




80 år kalas

Helgen börjar gå mot sitt slut, tur att det inte är långt till nästa.

Lördag förmiddag fick jag och Wilmis besök av Carina, mamma och Jessica som kom på kaffe. Jag behövde bolla lite inredningsideer och då får man kalla hit nån för jag är rätt ensam om det intresset här hemma =)Tvättstugan & duschen är så gott som klar nu, blir så bra! Nu är bara inredningen kvar, roligt men svårt!


Lördag kväll bar det av mot Lerum. Min kusin och hans fru har fyllt 40 så dom hade 80 års kalas. Det var jag, bröderna, Magnus och Jenny som åkte. Vi kände inte många men det var inget hinder för en trevlig kväll. Var mycket lyckat!

Bröderna

Med tanke på att festen var lyckad och att vi inte ramlade in hemma förens sent i natt (eller tidig söndag kanske är mer ärligt) så har dagen varit ganska slapp. Tog mig i kragen och tog en promand med Wilmis och hälsade på Jessica och Leo annars har soffan varit poppis här hemma. Nu blir det film och mys!


Smågodis, mums! Ibland får man synda...

Egen pulkabacke

Snö, snö och mer snö! Husägare som man blivit så ingår det att skotta, går väl an men snart finns det ingen plats att lägga undan snön. Vi har iallfall skaffat oss en helt egen pulkabacka, Wilmis är överlycklig




Biff Lindström

Dagens middag blev biff lindström (iallafall inspirerade därifrån), blomkålsmos och smörsteka kantareller...mums!Blomkålsmos var en nyhet hos oss och det låter ju rent utav äckligt men blev faktiskt rikigt gott! Kommer göras oftare. Perfekt GI alternativ för mig som älskar potatismos

Biffarna innehöll:
Nötfärs
Ägg
Salt
Peppar
Dijonsenap
Kapris
Finhackad gul lök
Hackade inlagda rödbetor (lägg gärna in själv för att undvika onödigt socker & få dom godare!)

Forma till biffar och stek i smör/olja. Mitten ska vara precis genomstekt eller aningen rå


Blomkålsmoset var superenkelt. Koka blomkålsbuketter i grädde. Mixa tillsammans med salt & peppa1r. I mitt potatismos brukar jag tillsätta lite malen muskotnöt och det hade man säkert kunnat ha i detta också, får bli nästa gång!


Jag kan vara världens sämsta fotograf men här kommer bild ändå. Den där mörka högen längst upp är kantrallerna, bilden gör dom inte riktigt rättvisa






Hemmafix

Förstår dom som säger att det tar ett par år att komma i ordning! Nu har vi snart bott här ett år och jag skulle inte säga att vi är i närheten av "klara" men det växer sakta fram. Vi har kommit till ett läge där vi inte behöver göra något och det är skönt! Dock är det mycket man vill göra för att få det tills vårt men det är bara roligt!

Hållt på ett bra tag och få till tv väggen. Nu är jag hyfsat nöjd. Något saknas dock men jag har inte kommit på vad. Några ideer?

Golvuret fundade jag på blocket. Älskar det! Tänkte först lacka den vit men jag kan inte bestämma mig så det får vara ett tag



Läslus

Wilma skulle lägga sig och sova middag i soffan häromdan. Till slut kom jag på henne


Lax med franska örter

Idag blev det fisk till middag. En fördel med att ha en fiskeintresserad sambo är att det alltid finns fisk i frysen! För er som inte har det så går det lika bra (nästan iallfall) med köpt. Detta är en rätt jag gör lite då och då som alltid är lika god. Receptet har vandrat runt så många har det nog redan =) Ni som inte har det, testa!

Godast till tycker jag är bandspagetti men går bra med vad som hellst som man gillar. Är man i GI fasen som vi så funkar sallad utmärk


Lax med franska örter
 
Lax eller regnbågsfile
Urkärnad hackad tomat
Spenat (frusen hackad, upptinad)
Salt 
Peppar
Creme fraich franska örter
Hackad rödlök
Pressad vitlök
 
Lägg laxen i en form. 
Salta och peppra
Blanda tomat, spenat, creme fraich, hackad rödlök och vitlök
Lägg på röran
Toppa med smulad feta ost
 
Sätt ugnen på 175 grader och låt  laxen stå tills den är genomstekt , c 25 min
Ha sista minutrarna på grill för att få färg
 

 

Dagens sallad bestod av mozarella med stekt inlagd paprika. Ringlade över olivolja och flingsalt. Champinjoner vid sidan om stekta i smör och salt. Vet inte varför jag la dom vid sidan om för det passade utmärkt ihop så nästa gång jag gör det åker allt på samma fat. Lite färsk basilika hade jag också haft till om jag haft det hemma


RSS 2.0