Snart helg

Snart helg, härligt! Imon väntar den årliga grillfesten med jobbet. Detta året skall vi till Härön för mat&vin på Mats restaurang. Wilma är nog gladast av alla för hon skall till farmor, farfar och busa med kusinerna.

Lördag blir det frukost bio. Sex and the city såklart! Skall bli riktigt kul att se den. Efter det skall jag försöka hinna med att inhandla min shopping lista som legat och skrotat ett tag. Kanske kan bli lite rolig spontan shopping också =)

Inte mycket mattips från mig på ett tag nu. Orsaken är att det ser ut som ett slagfält här...


Möhippa och Student

I lördags hade jag bästa dagen på mycket mycket länge! Tess skall ju gifta sig i augusti och i helgen hade vi möhippa. En helt underbar dag! Tack alla härliga tjejer som gjorde dagen till ett minne för livet, och tack Tess för att du skall gifta dig =) Hade velat visa bilder men dom får sparas till ett annat tillfälle!

Idag var också en stor dag. Min bror Jocke och hans tjej Jenny tog studenten. Riktigt stolt över honom och alla fina omdömmen han fått =)! Grymt tur med vädret och det blev en härlig dag!


Jobbigt redig

Idag har jag varit sådär jobbigt redig och fått gjort massa. Ingen (ink mig själv) gillar för rediga människor så nu skall jag tagga ner =) Hunnit med att promenera från jobbet, sola, laga fyra olika rätter till matlådorna och sprungit.

Även Mamma, Jocke, Åke & Ann-Christine har varit här på kaffe & glass. Ev skall dom ta vårat kök, hade varit kul om det kom till användning


På måndag säger vi hej då köket! Väggen där dörren sitter skall rivas och allt skall ut... tak, golv, skåp, fönster. Skall bli så kul när allt blir klart!! Har alltid varit en dröm att få planera ett kök precis som jag vill ha det


Tack

Idag tackar jag mamma och Carina som var gulliga att komma vägen förbi med kaffe när jag deppade ihop för att det var slut och var på tok för lat efter promenaden hem för att gå och handla direkt.

Med kaffet kom energin och nu gör jag musli, jobbar, ser på desperet housewifes och tränar i skift. Jag är född till att stressa och gör alltid massa saker samtidigt. Trivs bäst så

På måndag börjar köksrenoveringen här hemma och då skall vi försöka överleva 6 veckor utan kök! Kommer bli otroligt jobbigt. Försöker förbereda så gott det går. Göra musli, matlådor, baka bröd mm.

Vill dock passa på att tala om att känner ni för att bjuda oss på middag någon gång under närmaste 6 veckorna kommer vi inte tacka nej =)








Man ska aldrig ge upp...

Efter 2 månaders besök i H&Ms webshop lyckades jag äntligen klicka hem denna gobit! Krävs inte mycket för att göra en tjej lycklig


Rostade cashewnötter med cayenne och flingsalt

Blev en springtur runt tjärnet innan jag bänka mig i soffan. Har under en tid försökt väcka intresset för att springa men det blir inte roligare tyvärr. Men jag lyckades klämma mig i mina 25or igår så nån nytta gör det kanske =)

Nu blir det Pacific i soffan. Söndagsgodis är rostade cashewnötter som blev över sen igår. Jag köper go greens orostade och rostar själv i lite olivolja på medelhög värme (bränns lätt). Krydda med cayenne peppar och flingsalt.  Låt svalna. Mycket gott

Trevlig söndagskväll!


Dagens fynd


En helt vanlig dag

Idag bar det av mot Jessica för att äta frukost (tack!) och sen promenerade vi till Allum för en shopping dag med mamma Mia och mamma Carina. Ni som brukar läsa min blogg vet att detta är en rätt vanlig dag för oss =)
Satt köpstopp på mig själv men det gick väl sådär, hade i och för sig inte trott någon annat. Nu hänger ännu en klänning med prislappen på i garderoben, kunde bara inte lämna den i affären...


Wilma och Jessica avslutade shoppingen med en glass


Husnummer

Åhh va sugen jag är på att slå till på dessa! Inte helt hundra bara på att det passar där jag tänker. Får nog bli till att tejpa upp och känna lite på det. Magnus är flitig och målar huset, skulle bli så fint med dessa svarta till


Jordgubbar med vit choklad och kokos

Blev efterrätten igår. Redan bestämt mig för att göra det snart igen. Fantastiskt gott!


Rosta kokos i torr panna, låt svalna. Smält vit choklad i vattenbad. Doppa jordgubbrna i vit choklad och sen kokos. Låt stelna i kylskåpet


Det bästa jag vet...

Löjromstoast, finns det nått bättre? På middagsbordet idag

Lugn helg för vår del. Wilmis är förkyld och jag me för den delen. Tog mig ändå ut på en kvällstur i regnet. Väl inne så känns det bra. Nu kaffe och slappa i soffan. Tv utbudet är tyvärr kasst som vanligt, efter handbollen då. Avatar ligger och väntar men Wilma ser inte direkt ut att vara nära att bli trött så den får vänta...

Imon blir det nytt frukost sällskap här, Wilmas farmor och farfar. Frukost är ju faktiskt ett riktigt trevligt sätt att träffas på. Jag får rosta nya nötter för Magnus och Wilma snodde dom sista och hade till glass. Passade tydligen väldigt bra så testa det!

Trevlig lördagkväll!

 


Lammrostbiff

Igår åt vi godaste köttet på länge. Magnus fyndar ofta kött på MAXI när dom säljer för halva priset med kort datum, denna gången blev det jackpott! Älskar lamm och lammrostbiff var gudomligt!

Marinera lammet i hackad vitlök, färsk rosmarin, olja, salt och peppar. Stek i smör på hög värme i pannan. In i ugnen c 150 grader tills innetemperaturen är 63 grader. Ta ut och lägg i folie c 10 minuter till temperaturen når 65 grader.

'
Vi åt med vitlökssmör, mycket vitlökssmör

Frukostdejt

Idag har Tesse, Cicci, Frida och sötaste Ronja varit här på frukostfika och bröllopspyssel. Vi la i en extra växel och fick klart alla korten, tror vi =) Cicci började även med placeringskorten, blir så grymt fina!

Ronja är nog den snällaste bebis jag träffat. Tyckte Wilma var snäll men tror Ronja är snäppet vassare. Å så söt! Hörs det att jag börjar bli bebis sjuk =)?

Dagens recept tips får bli tillbehör till yoghurt. Rostade nötter med honung. Rosta hackade hasselnötter och sötmandel i torr stekpanna på medelvärme. Häll i honung när nötterna fått lite färg och stek nån minut till. Dra av pannan och låt svalna.


Pysseldax


Wilma bakar scones


Cicci och Ronja

Wilmia försöker få Ronja att sova

Placeringskorten, namn skall till

Grillade grönsaker

Serveras inte mycket annat än grillat hos oss just nu. Är ju så gott och går att variera i mängder

Idag blev det kött och grillade grönsaker. På grönsakerna ringlade jag över olja med smak av karljohansvamp, flingsalt och peppar.




Igår kom Mamma, Pappa och Jonas hit på en spontanmiddag. Då blev det grillfavoriten fläskfile med vitlökssmör. Vitlökssmör är bästa tillbehöret till grillat! Till det åt vi salladen nedan med getost och päron, recept finns sen tidigare




Härliga söndag

Vilken dag detta ser ut att bli! Lämnade två sovandes i sängen imorse och tog en morgonpromenad runt Härlande Tjärn. Det var bara jag, fåglarna, vitsipporna och ett fåtal löpare som såg aningen hurtigare ut än mig ;)

I fredags begav vi oss mot Falkenberg för att hälsa på Annika, Mårten och lilla Max eller Mask som Wilma säger =) Försöker öva på x men det går sådär. Var en mysig kväll/dag med underbart god mat. Efterrätten är något säkert många av er kommer äta här nångång, recept kommer när jag fått tag på det. Så gott!


Mina fina vänner från jobbet, Martina och Annika


Wilma och Max


Jag och Wilmis


Underbara efterrätten


RSS 2.0