New moon

Kunde inte hålla mig från att låna andra filmen från Jessica idag. Kan ha lite med att göra att jag har pms och är extremt känslig just nu men jag är verkligen helt såld på filmerna. Så vackra på nått vis, ja ni hör ju att mina hormoner spökar =) Innehåller iallafall det mesta..kärlek, spänning, humor.

Lova mig att se dom om ni inte gjort det!



Jag väntar otåligt på nästa...


Twilight

Igår svängde jag och Wilmis förbi hos Lina under kvällspromenaden och lånade med oss Jessicas Twilight film. Vi är väl formodligen sist i världen med att ha sett den. Nu förstår jag hysterin kring den, en grymt bra film.

Någon som lyckades se filmen utan att bli kär? Han hade fått bita mig när som helst ;)


Robins pasta

Middagen igår blev en pasta som var inspirerad av Jessicas sambos recept. Otroligt gott



Bandspagetti
Keso
Riven parmensan
Stekt sparris
Rostade pinjenötter
Tryffelolja
Parmaskinka

Sallad med ruccola, tomat, soltorkade tomater, advokado





Dagen efter

Nu sitter jag i soffan och mår oförskämt bra. Bakis känslan kanske ligger och lurar och kommer ikapp mig men än har jag klarat mig =)

Var en mycket trevlig kväll igår men grymt god mat, tack Jessica! Blev till och med en tripp till stan. Aldrig lika kul som förfesten men trevligt att komma ut en sväng. Blev en (okej kanske mer än en) shot och barhäng

Mycket bilder togs det, dock ej med min kamera så mer får komma senare



Earth hour


Godis näsa. Fråga inte varför, finns inget bra svar

Sparris med pinjenötter och tryffelolja

Här kommer tips på ett grymt gott tillbehör som lyfter vilken middag som helst



Rosta pinjenötter. Skär av nedersta biten på sparris. Stek i smör. Lägg upp sparrisen på ett fat, strö över pinjenötterna, flingsalt, peppar och ringla över lite tryffelolja.

Tryffelolja är jättegod smaksättning som kan användas till allt möjligt. Jag har den oftast som i detta fall till sallad eller grönsaker. Finns att köpa hyfsat billigt på ica.

Scrapbook

Äntligen fått tummen ur och börjat scrappa igen. Är så himla roligt att ha sen och sitta och bläddra i. Kort på datorn blir aldrig samma sak. Har nästan ingen gjort någonting för förra året så nu har jag att ta igen! Lite annorlunda var det när Wilmis var nyfödd, då blev det en sida i veckan men alla bebisbilder =)


En härlig sommar dag


Samlade alla fina kort vi fått av Vincent

GI frukost

Såhär såg min gi frukost ut idag. Avslutade men en rejäl bit ost till kaffet. Underbart med "dieter" som får en att känna sig nyttig när man börjar dan med ost och grädde =)


Fincrips med bregott, skivad advokade och flingsalt
Kokt ägg
Knaperstekt bacon
Smothie med hallon, mjölk och grädde

Era åsikter önskas

Nu börjar köksrenoveringen närma sig och alla beslut måste tas. Tar tacksamt emot synpunkter på bänkskivan innan vi lägger ner en förmögenhet på den =)
Köket kommer gå i vitt med vitaluckor med grepplist istället för handtag och vitt kakel. Tror det blir finast med tanke på att jag är mycket förtjust i färglada köksprylar så färg kommer det nog bli ändå =)

Skivan är av materialet silestone som är delvis granit. Mer tåligt och krävs inget underhåll, ett måste för oss som inte gillar att städa mer än nödvändigt.


Vår

Visst känns det att våren är på g? Underbart!

Idag tog jag och Wilma en promenad i härliga vårsolen och mötte Jessica vid allum. Blev en sväng till förskolan hon jobbar på, suhi till middag, kaffe (glass till glassmonstret) och shoppping på det samt en promenad hem. Det bästa med denna årstiden är att man får lite mer energi och orkar göra mer saker på vardagarna. Nu värker benen av allt traskande

På lördag blir det tjejkväll hos Jessica, längtar! Killar i all ära men tjejkvällarna är svårslagna =) Ses på lördag brudar





Kanske till och med blir dans =)?

Marinera kyckling

Då var första arbetsdagen efter semestern gjord. Känns helt ok att komma tllbaka till vardagen nu. Känns som att våren står runt hörnet. Bara älskar tiden som kommer nu. Skall bli kul att greja lite hemma i trädgården också, blev så mycket gjort inne förra året så det blev inget med utsidan. I år ska jag upptäcka mina gröna fingar =)

Idag bjöd vi in oss själva till magnus föräldrar och åt Ingers goda lasagne, mums! Imon blir det kycklingsallad till middag. Kycklingen har jag skurit i bitar och ligger i marinad nu gjord av olivolja, soya, färsk chili, vitlök, salt, peppar, paprikapulver. Kycklingen blir mycket godare om den får ligga nått dygn innan.
Salladen blir så avancerad som icas färdig mixade grekisk sallad. Testa den, supergod!

Nu blir det sista på hockey, kom igen frölunda!

Souvenir

Nu sitter jag i soffan och väntar på att sjusovarn Wilma skall vakna. Vi skall ta en promenad med Jessica och äta frukost vid olskroken och shoppa lite scrapbook prylar. Wilma har ringt (på låtsats) Jessica hela veckan från Egypten. Skall bli mysigt att ses! Man hinner allt sakna nära och kära under en vecka.

På tal om nära och kära så tittade Lina, Johan och Vincent förbi på middag å lite spel igår. Trevligt som alltid. Wilma och Vincent börjar växa ikapp och leker riktigt bra nu. Blev till och med en kram till slut =) Wilma är lite snål på dom till andra barn.

Nu är resväskan upppackad och allt har hamnat på sin plats igen. Souvenirerna som fick följa med hem blev dessa. Träfigurerna är redan en favorit och ansiktet skall nog hitta en plats det också. Kul med något litet som minne



Känner att min matblogg håller på att rinna ut i sanden. Får skylla på tillfällig ide torka. Ska ta mig i kragen. Dagens mat tips är iallfall att äta frukost ute, I LOVE frukost ute =)

Borta bra men hemma bäst

Då var man hemma i Sävedalen igen. Haft en underbar vecka med sol, bad, mat, drinkar, lek i mängder, båttur mm. 30 grader och sol en vecka var välbehövligt efter denna vintern! Klimatet var helt underbart och vi har njutit av både varma dagar och kvällar. Nu ska man nog stå ut tills våren tittar fram.

Hur skönt det än var att vara borta så är det ändå underbart att komma hem. Bästa med att resa är att upptäcka hur mycket man trivs hemma! Värmen saknar jag dock redan men man kan ju inte få allt

Lite av våran vecka...



Bye bye snö sverige

Imon bitti åker vi. Ha det så bra här hemma alla nära och kära så ses vi snart.


Här ligger vi och plaskar imon, alternativt vid hotellets privata strand...härligt!









Världens bästa pappa

Om ni trodde att ni hade världens bästa pappa så hade ni fel. Häromdan knackade ett blomsterbud på dörren och överlämnade dessa vackra blommor med finaste texten från pappa. Slå det om ni kan!


Semestertjej

Idag har vi varit och inhandlat det sista för resan. Wilma shoppade loss inne på H&M och fick fria händer. Alla hennes val pryds av en viss katt.

Hann även med en tur till Frida och Boa för att snusa på Stella 7 veckor. Ack så söt. Blev bebis sjuk tills hon började skriva och då var det helt plötsligt skönt med en 3 åring som man kan säga till =)




Egypten

Igår spontan boka vi en resa till egypten på fredag, så underbart! Solen...here we come!


Han är min!

Vissa dagar är bara helt underbara. Solen skiner och jag och Wilma har haft en supermysig dag i stan med Jessica & Carina. Sol och lite hopp om våren var precis vad mitt humör behövde! Så kanske är det vårkänslorna förtjänst att denna underbara lilla apa fick följa med hem denna gången. Stått på min önskelista länge och nu kan den äntligen bockas av. Han passade precis lika bra på spiskanten som jag föreställt mig


Teak apa från Kay Boyesen inköpt på Norrgavel


Ettan på väg mot stan. Tack för en mysig dag!


Pannkakor till frukost

Wilma önskade sig pannkakor till frukost och vem var inte sugen på det! Blev dinkelpannkakor som vanligt (recept i receptsamlingen). Idag tillsammans med grädde och moster Ingers granatäpple sylt, så god!

Solen steker in i huset och snart beger vi oss in till stan med Jessica och Carina. Ha en härlig dag i solen alla!


RSS 2.0