Söndagsångerst

Jag älskar mitt jobb och har inte något emot att börja en ny vardagsveckan men ändå har man allt lite söndagsångerst ibland, idag tex. Haft en supermysig helg! Tjejkväll här i fredags med "Kärratjejerna". I lördags kom Jennie m familj från Veddige och umgicks med oss Sävedalen bor. Hade en mysig dag med bak, promenad, grill mm. Idag fick vi tjejer lite ledigt från barnen och shoppade loss på allum. Efter det blev det lussefika hos Simsons i mölndal och nu sitter jag i soffan och önskar att helgen hade varit en dag längre.


Mysrum

I helgen fick vi nya krafter och gjorde iordning allrummet på ovanvåningen, blev riktigt mysigt! Wilma är helt övertygad om att detta är hennes rum och går runt och säger "jag har nytt rum"




Limegrön fondvägg?

Ni som känner mig vet att jag är galen i grönt. Ramlade över denna bilden, något för tvättstugan kanske? Planen är grått "stenlikt" golv, vita väggar och kanske en fond som bryter av. Har valt att inte kakla för att kunna förändra lite så feg vill jag inte vara men limegrönt kanske är lite väl övermodigt?

Jessica kom med svart som förslag, inte helt dumt heller. Dock lite inne på spåret "lekfullt" och då hade någon stark färg passat bättre. Kanske svarta detaljer till istället.


Lyxlördag

Idag har vi varit på jakt efter matta och lampa till hallen men lyckades inte hitta nått som passade =(. Blev också ett besök hos fam Simson så Wilma fick busa av sig med kusinerna.

Ikväll väntar lyxmiddag med goda saker från feskekörkan. Löjrom, kungskrabba och bubbel till det, kan det bli bättre! Aldrig testat kungskrabba så det skall blir riktigt spännande




Vaccination

Idag har jag och Wilma varit på BVC och Wilma har vaccinerat sig. Var 1 timmes kö när vi kom dit men det blev en mysig morgon utav det så gjorde inget. Frukost på konditoriet på vallhamra torg och efter det lekplatsen. Efter sprutan fick Wilma shoppa loss på ICA som belöning. Med oss hem fick vi piggelin glass, fryst pizza, jäst, gosedjur hajen, gosedjur lejonet...hon är duktig på att shoppa Wilma =)

Nu blir det ett varmt bad och efter det antagligen film för Wilma och jobb för mig eller så beger vi oss till ICA kontoret båda två så jag får jobba och Wilma springa i korridoren. 

Ikväll blir det tacoskväll hos Högbergs! 


Walk in closet

Nu börjar äntligen min walk in closet ta form. Lite småprylar kvar men det får komma när det kommer. På önskelistan står fortfarnade en lite rejälare "sittpuff", mest för att kunna slänga kläder på men får gärna vara skön att sitta på också =) Letar också efter krokar att sätta ovanför sminkbordet och hänga smycken på. Lite sugen på något i denna stil, ganska små.

Finns på bla på bluebox





  
Bilder från rummet


Granatäpple

Min nya last, granatäpple. Rusikigt gott! Gjorde en god sallad i lördags och en annan idag. Kommer ätas ofta här hemma. Även supergoa att äta som dom är.


Halloumi&Granatäpplen sallad

Strö ruccola på ett fat
Grilla alt stek halloumi skivor och lägg på
Strö över granatäpple frön


Feta&Granatäpple sallad

Blandad grönsallad (gärna som innehåller ruccola)
Smulad fetaost
Granatäpplefrön
Knaperstekt bacon
Limemarinerad rödlök (strimla rödlök och pressa över en lime, låt ligga 10-20 min)

Jag hade även i tomat  men den kommer jag utesluta nästa gång, tillförde inget


Feta&Granatäpple sallad


Grillat och drinkar

Söndag kväll och dax för soffmys! Wilmis somnade på 3 sekunder efter en dag i Allum

Fredags var det tacos hos Lina,Johan&Vincent. Förutom att tacos är grymt gott så pratades det mycket om sommarn och grillning. Detta resulterade i en grillkväll hos oss i lördags! Är nästan godare att grilla när det inte är sommar för då är man inte lika bortskämd med det. På menyn stod fläskfile, halloumisallad, klyftpotatis, vitlökssmör och cafe de paris sås...mums! Testade en ny sallad som var riktigt god, recept kommer! Fick inte med den på bild men vet att Jessica (som vanligt) var duktigt med kameran.

Kvällen gick också i drinkarnas tecken, älskar drinkar =) Helst med massa bär och gjort i mixern. Här kommer en som hade premiär igår.

Mango dream (fick precis det namnet)

Fryst mango
Absolut mango
En skvätt sprite
En skvätt sockerlag






Wilmis och mormor Mia jagar fiskar i Allum







Dinkelpannkakor

För en stund sen smög jag ur soffan och ut i köket för att överraska Wilmis med pannkakor, glass och sylt. När pannkakorna var stekta och allt var framdukat och jag gick för att henne så låg hon och snarkade framför tv:n, snopet! Hoppas hon är hungrig när hon vaknar istället.

Detta är mitt favvorecept på pannkakor. Lite nyttigare än vanliga men fortfarande mycket goda!


Dinkelpannkakor 3-4 pers

1 dl vetemjöl

2 dl fullkornsdinkelmjöl

1 tsk salt

1 krdm bakpulver

6 dl mjölk

3 ägg

Smör / rapsolja

Blanda mjölet med salt och bakpulver. Rör i mjölk till jämn smet. Blanda i ägg. Låt gärna svälla c 30 min. Stek tunna i stekpannan med smör eller rapsolja, smör är snäppet godare.

När det gäller pannkakor tycker jag allt hänger på om dom är tillräckligt tunna, jag vill ha dom knapriga i kanterna.

Förslag på goda tillbehör: sylt&grädde, bacon&rårördalingon, smör&kanel&socker

Min farmor gav oss alltid smör&kanel&socker på pannkakorna, ruskigt gott! Påminner om kanelbullar. Dock inte det nyttigaste kanske men någon gång då och då får man ju unna sig


Nakenlampa

Godmorgon på er!

Inatt fick Wilmis feber så idag är vi hemma och myser. Precis ätit frukost, tänt en brasa och krypit ner i soffan framför nicke nyfiken & datorn med kaffe och varm saft. Rätt mysigt om man får vara elak och säga så när lillan är sjuk =)

Har haft en paus i fixandet här hemma men nu har jag fått ny energi och sugen på att göra allt här! Hallen utanför vårat sovrum är nu målad och nu skall den inredas med matta, lampa och tavlor. Är sugen på någon lurvig matta i vit nyans. Som kontrast till alls nya skall jag försöka fjäska med svärfar om att få några tavlor som han målat, han är riktigt duktig. Går inte helt i samma stil som övriga inredningen men kan vara fint att bryta av med något personligt. Lampa funderar jag på denna nakenlampan, vad tycker ni? Fin/ful är nog min åsikt men ändå cool. Finns på bla svensson i lammhult så det får nog bli ett besök dit någon dag.



Köttbullar med färska örter

Igår rullades det köttbullar här hemma. Eller tja...jag rullade och Wilma bankade. Wilma var mer för att göra pannbiffar =) Äts ofta köttbullar här, vanliga, med chili, italienska mm. Igår blev det med färska örter i tomatsås, blev riktigt gott



Recept

Blandfärs
Ägg
Riven parmensanost
Färsk hackad rosmarin
Färsk hackad timjan
Färsk hackad chili
Riven rödlök
Salt
Peppar

Blanda allt noga, rulla till bullar, stek i olja/smör
Häll i krossade tomater med chilismak och grädde, låt koka ihop




Fixade till fönstret i köket häromdan. Gardiner kom upp och blommor planterades. Har inte riktigt fått det att bli bra i matplats delen, kan inte riktigt sätta finget på vad det är men helt nöjd är jag inte =/

Hem&Villa mässan

Idag bar det av mot stan för frukost med mamma, moster och kusin på ett franskt cafe. Efter det gick vi på hem&villa mässan. Var mycket fint och inspirerad att göra massa hemma!

En sån här hörna i trädgården hade jag inte sagt nej till


Fredagsmys

Redan torsdag, vart tar veckorna vägen? Imon ser jag fram emot fredagsmys med familjen. Älskar slappa fredagar med god mat, vin och tv kväll i soffan.

Vad ska man festa till det med för gott att äta imon då? Är barnsligt förtjust i "traditionella" fredagsrätter som tacos och räkor =) Något annat jag inte kan få nog av är löjrom...skulle kunna leva på det! Skall ätas på klassiskt vis som bilden nedan.






Skär bort kanterna av rostbröd och stek det i medelhög värme med smör i pannan, snåla inte på smöret
Servera med gräddfil, hackad rödlök. Gärna även gräslök
Tycker man löjrom är för dyrt eller inte får tag på det just när man är sugen finns det fryst sikrom som är supergod! Säljs på bla ICA maxi.

 


RSS 2.0