Paj med smak av italien
Pajdeg
3 dl vetemjöl
1,5 dl grahamsmjöl
150 g smör
6 msk vatten
Blanda mjöl och smör tills det blir smuligt. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut i pajform och låt vila i kylen c 30 min. Nagga och förgrädda i 10 min på 200 grader. Fyll med önskad fyllning och häll över äggstanning. Grädda c 25 min.
Äggstanning
3 ägg
3 dl mjölk
2 dl ost (gärna en starkare som tex västerbotten, parmensan)
salt
peppar
Vispa ihop ovan ingredienser
Fyllning
Rökt skinka
Soltorkade tomater (ta med marinaden)
Oliver
Bladpersilja
Ingen typisk barnmat men Wilma jublade "jag älskar pajen" flera gånger om så den gick allt hem där med. Kan ha påverkat att hon var med och lagade, ett simpelt knep att göra maten mer intressant
Kommentarer
Trackback