Grillning
Fick ännu mer besök idag. Denna gången av mor och far som kom på middag. På menyn stod grillad fläskfile med olika tillbehör
Till höger: Stekt chiliris
Hacka röd chili, vitlök och rödlök. Fräs i rikligt med olivolja och soyasås. Vänd i kokt kallt ris (skall gärna ha stått över natten så perfekt att göra av resterna)
Till vänster: Risoni med svamp och parmensan
Koka risoni (en pastasort) enl anvisningar. Stek svamp i smör och krydda med vitpeppar och salt. Häll över lite grädde. Vänd i risoni och riven parmensanost
Tomatsmör; Rör smör tillsammans med tomatpure, några droppar tabasco, flingsalt och mycket svartpeppar. Smaka av och låt stelna i kylen. Skall i ganska mycket tomatpure och färdiga smöret skall vara rött. Låt stelna i kylen.
En av mina stora svagheter är något sött efter maten. Behöver inte vara mycket men något vill min mage ha. Idag blev det vispad grädde, hallon och hackade mandlar och hasselnötter
Kaffe och mjölkskål!
Tack för en jättegod middag. Dagens plus till Risoni med kantarell och parmesan - smaskens.