Helstekt pepparfile

Godmorgon!

Söndag morgon. Enligt rutin hos oss är frukosten äten och kaffet dricks i soffan framför tvn och datorn.
Aningen huvuvärk efter en trevlig kväll hos mor&far igår. Vi hade jättetrevlig som alltid med mat i världsklass, vindrickande, julklappsprat, frisörsalong (Jocke har numera mohikan frisyr) mm.

Mamma hade gjort en kötträtt som stod på min nyårmeny för ett par år sen. Hade helt glömt av den men är väldigt glad att inte hon hade det för den är riktigt god!

Grundreceptet från ICA.se, som vanligt med någon lite justering

Helstekt pepparfilé

800-900 g oxfilé
1 tsk salt
1 msk smör
1 msk olja till stekning
4 msk honung
2 msk grovstött rosépeppar
1 msk grovstött svartpeppar
1 msk grovstött grönpeppar
1 msk flingsalt


Helstekt pepparfilé 

Gör så här
1. Dagen före. Sätt ugnen på 150°C.
Salta oxfilén. Bryn den runtom i smör och olja i
en het stekpanna.
2. Lägg över på en ugnsplåt. Stick in en stektermometer
i mitten av köttet. Ugnsstek tills in-nertemperaturen
är 55°C, ca 35 minuter. Linda
in filén i aluminiumfolie. Ställ in i kylen.
3. På dagen. Sätt ugnen på 150°C. Rör
ihop honung, pepparsorterna och salt. Skeda
över filén tills det täcker ovansidan och sidorna.
4. Ställ in i ugnen. Värm i ca 30 minuter (med
stektermometern, innertemperaturen ska inte
överstiga 53°C). Skär upp vid servering.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0