2.5 kilo blandfärs blir tre rätter

Om man är mammaledig med en trött tjej som jag kan man offra en timme av förmiddagen till att förbereda middagar. Blandfärs används flitigt här hemma. Idag delade jag ett storpack på 2.5 kilo i tre delar och gjorde tre olika rätter av det. Perfekt att ha lite färdigt i frysen till dagar man inte är lika sugen på att laga mat. Går snabbt att göra lite olika rätter då många av ingredienserna är samma

Nu tittade solen fram så nu blir det power walk och efter det hämta Wilmis på förskolan. Fortsatt härlig dag på er!

Min trötta Emma



Dagens blandfärs blev följande rätter:

Köttbullar:
Blanda blandfärs, riven gullök, ägg, salt, svartpeppar&vitpeppar, timjan, ströbröd (kan man hoppa över).  Rulla och tillaga på bakplåtspapper i ugn 175 grader c 15 minuter. Skaka plåten nångång.
Frys i och stek lätt i stekpannan när dom skall ätas

Jag gjorde ganska neutrala köttbullar idag. Tänker äta dom till kantarellsås och rårörda lingon



Ört och tomat järpar:
Blanda blandfärs, riven gullök, salt, peppar, hackade soltorkade tomater, färsk bladpersilja och basilika, chilisås och tabasco. Forma till järpar (avlånga biffar) och grilla

Detta blir dagens middag méd halloumi till



Biff a la lindström:
Blanda blandfärs, gullök, hackade rödbetor, kapris, salt, peppar, dijonsenap och ägg. Forma till biffar och stek i smör

Dessa hamnade också i frysen. Kommer ätas med senap eller pepparrotssås och grönsaker


Kommentarer
Postat av: Jessica

Haha, tröttare tjej får man leta efter! =)

2011-06-27 @ 13:03:52
URL: http://jessicaspace.devote.se
Postat av: Anonym

inte okej att göra köttbullar av en bebis...

2012-03-29 @ 20:42:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0