Vit kladdkaka med grädde och jordgubbar
Igår blev efterrätten en gammal favorit i ny form. Vit kladdkaka där jag skippade glasyren som brukar vara och la över grädde och jordgubbar. Blev ännu godare och helt klart en ny favorit
Tårtan räckte till 10 sötsugna
250 g vit choklad
200 g smör
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
4 dl vispgrädde
1/2 liter jordgubbar
ev smultron
florsocker
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. Vispa ägg och socker poröst. Rör i choklad och mjöl. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 28 min. Låt kakan kallna och ställ i kylen.
Kommentarer
Trackback