Krusbär och vanilj parfait

Jag har snurrat in lite på glass/parfait. Idag åt vi den bästa hittills! Låter lite märkligt med krusbär kanske men var helt magiskt god




Krusbär och vanilj parfait

500 g mogna krusbär
1 msk råsocker
1/2 dl vatten
1 vaniljstång

Dela vaniljstången på mitten coh skrapa ur fröna, lägg i stång och frön i en kastrull. Lägg i allt i kastrullen och låt puttra 30 min utan lock. Låt kallna

Vispa 6 ägggulor med 1.5 dl socker till ett skum
Vispa 6 dl grädde och blanda med bärkompotten
Vänd ihop allt
Klä en avlång form med plastfolie och fyll
Låt stå i frysen c 5 tim
Ställ fram 5-10 min innan servering

Servera med valfria bär

Kommentarer
Postat av: Mia

Tack,

Jättegod middag och toppad av en sagolik efterrätt,

ni är duktiga du och Magnus.

2011-07-29 @ 09:33:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0