Pesto med basilika och cashewnötter

Åt en pesto hos Magnus föräldrar för längesen som jag supergod. Nu fick jag receptet och gjorde nån liten justering och såhär blev det. Hundra gånger godare än pesto man köper!
Vanligvis har man pinjenötter i och det hade självklart funkat här också istället för cashewnötter




Blev lunch idag tillsammans med tomat och stekt halloumi

Pesto med basilika och cashewnötter

2 krukor basilika
50-75 g cashewnötter
100 g riven parmensan
1 vitlöksklyfta
c 1.5 dl god olivolja
c 0.5 dl rapsolja
salt
peppar från kvarn
cayennepeppar

Mixa basilika, cashewnötter, parmensan, vitlök. Tillsätt lite olja i taget och fortsätt mixa till önskad konsistens. Krydda med cayennepeppar och smaka av om det behövs salt och peppar






Kommentarer
Postat av: Jessica

Så gott det är med halloumi, det var länge sen jag åt det nu.

Kram!

2011-02-22 @ 20:13:23
URL: http://jessicaspace.devote.se
Postat av: lisa

Du får komma hit! Finns både pesto och halloumi kvar =)

2011-02-22 @ 20:44:24
URL: http://lisasgodbitar.blogg.se/
Postat av: felicia

såsen ser ut som grönt snor xd

2011-02-28 @ 11:48:02
Postat av: Cattis

på mitt cafe jobb gör vi en annorlunda pesto, då mixar man matolja, vitlök, persilja och salt o peppar :)

2011-02-28 @ 13:00:35
URL: http://cahtrinea.blogg.se/
Postat av: lisa

Cattis, det skall jag testa! Antar att ni använder bladpersilja?

2011-02-28 @ 16:32:48
URL: http://lisasgodbitar.blogg.se/
Postat av: Stephanie

Vilken mysig blogg!

Detta måste jag ju dessutom prova på :)

2011-02-28 @ 19:54:50
URL: http://stephaniesmat.blogg.se/
Postat av: Catoleila

Excellent site.

2011-06-15 @ 11:44:31
URL: http://catoleila.blognd.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0