Ostkaka

Ostkaka är en av de få efterrätter som går hem hos Magnus så jag har länge tänkt testa mig på det. Hittade ett recept i Per Mobergs kokbok. På tok för enkelt för att vara "riktigt" smålänsk ostkaka men vad gör det, gott blev det! Kommer absolut göras igen. Nyttigt för att vara efterrätt också. Man kan säkert snåla ännu mer på sockret om man vill



Ostkaka

500 g keso
1 dl sötmandel
4 st ägg
3/4 dl strösocker
1/2 dl vetemjöl
3 dl standardmjölk eller gräddmjölk

Mosa keso. Hacka mandeln, ganska grovt. Vispa ägg och socker i en bunke. Blanda ner mjöl, mandel och sist mjölken och keson. Häll smeten i en smord ugnsform och grädda ostkakan c 1 timme i 175 grader. Ät med grädde och sylt eller bär


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0