Helgrillad kyckling
Idag testade vi att grilla hel kyckling och det var inte sista gången
Helgrillad kyckling, 2-4 personer
1 färsk kyckling eller upptinad kyckling
1 citron
100 g smör
4 finhackade vitlöksklyftor
2 msk hackad färsk timjan
2 msk rapsolja
salt
peppar
Tvätta citronen och riv skalet. Blanda citronskalet med resten av ingredienserna. Skär ett par ytterst små hål i skinnet på kycklingen. Gnid in smöret innanför och utanför skinnet. Dela citronen på mitten och lägg den inuti kycklingen. Bind upp benen. Lägg kycklingen på en bit folie och vik ihop till ett paket.
Grilla tills innetemperaturen blir c 83 grader med locket på. Ha en grilltemperatur på c 175 grader. Om man vill ha lite färg kan man öppna folie paketet när innetemperaturen nått c 78 grader. Tar c 1 tim och 40 min.
Tillbehör:
Couscous: Kokad med grönsaksbuljong och gurkmeja. Blanda med olivolja, hackad bladpersilja, torkad chili och hackad scharlottenlök
Sugersnaps: Koka upp saltat vatten. Lägg i ärtorna och stäng av värmen. Låt ligga nån minut, häll av och vänd i några smörklickar och flingsalt
Ugnsbakade tomater (recept finns sen tidigare)
Gräddsås gjord på skyn som blev av kycklingen
Wilma tog bägge kycklingbenen och gav dom högsta betyg
MEN du vad gott! man får så härlig matinspiration i din blogg! :)