Brietårta - sparris - potatissallad

På påskaftonskvällen blev det grillafton. Grillade mejramkorv och fläskfile med olika tillbehör

Brietårta - underbart gott tycker jag. Ha som tillbehör till middagen, på ostbrickan, buffebordet eller varför inte som förrätt med lite kex till. Kan även göras i ugnen.

Brietårta

Brieost rund
Körsbärstomater
Färsk basilika
Flingsalt
Peppar
Olivolja

Lägg en rund brieost på ett folieark. Lägg dubbelt med folie i botten. Nagga den lite med en gaffel. Dela körsbärstomater i 2-4 delar. Lägg över färsk basilika. Salta och peppra och ringla över olivolja. Vik ihop till ett foliepaket och lägg på grillen 10-15 min. Den skall helst inte rinna ut så mycket som på bilden ovan men den smakade lika bra ändå, dock lite svårare att ta för sig. En perfekt tilllagad bietårta håller ihop så man kan lyfta över den på ett fat och rinner ut när man sätter kniven i den, låter lättare än vad det är =)



Sparris med tryffel och parmensan

Sparris med tryffel och parmensan
Grilla sparris och lägg på ett fat. Salta och ringla över olivolja med tryffelsmak och riven parmensan


Potatissallad - perfekt att göra med resterna från färskpotatis. Är dock tillräckligt gott att koka nya färskpotatisar också för att kunna göra det. Smaken går att variera i oändlighet.Kombinationen nedan är en av mina favoriter. Färsk pepparrot är något som också gör sig bra till

Potatissallad med smak av senap

Kall kokt färskpotatis
Salladslök eller purjolök
Rädisor
Turkisk yoghurt
Majonäs
Dijonsenap
Stark/söt senap
Salt
Peppar
Cajennepeppar

Dela potatisen i önskade bitar. Hacka lök och rädisor. Blanda en dressing av övriga ingredienser och rör försiktigt ihop.


Kommentarer
Postat av: Mia

Supergott alltsammans - vilken tur att man fick vara på plats.

2011-04-28 @ 15:10:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0