Bearnais

Idag har det varit vardagslyx hemma hos oss. God mat och rödvin. Ryggbiff med hemmagjord bearnais. Första gången jag gjorde bearnais själv. Vet inte om man får säga det själv men kan varit den godaste jag ätit, mums! Bästa är att jag gjorde mycket så det står en burk kvar i kylen =)



Bearnais med sting (4-6 personer)
300 g smör
15 vitpepparkorn
1 stor knippe persilja
8 scharlottenlökar
6 msk vitvinsvinäger
6 ägggulor
2 dl vatten
5-10 droppar tabasco (beroende på vilken styrka man vill ha)
Flingsalt
Nymalen svartpeppar (sparsamt)

Smält smöret och ställ åt sidan
Hacka stjälken och häften av persiljabladen, lök, krossa vitpeppar grovt. Koka tillsammans med vatten och vinäger tills det återstår 1/2 - 1 dl vätska i rostfri kastrull
Sila av och häll tillbaka i kastrullen
Ställ kastrullen i en större kastrull med vatten som sjuder
Häll i ägggulorna en efter en under omrörning
Dra åt sidan och häll i smöret under omrörning.
Smaka av med resterande av persiljan (finhackad) samt tabasco, flingsalt och svartpeppar



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0