Krispig äpplepaj

Söndag! Städa, tvätta och fixa hemma står på schemat. För att göra dagen lite trevligare har vi bjudit in familjen på lunch. Blir fisksoppa, hemlagat bröd och äpplepaj till efterrätt. Jag brukar alltid försöka bjuda hem någon så man har en bra anledning och baka =)! Testar ett nytt bröd idag, sirapslimpa, spännande! Recept kommer om det blir gott.

Just nu luktar hela huset gott av kanel och äpplen. Har fått en hel låda äpplen så just nu är det huvudingrediens i mycket. Denna äpplepajen är en favorit!





Krispig äpplepaj

1 dl vetemjöl

1 dl havregryn

1 dl kokos

1 ½ dl strösocker

1 tsk bakpulver

100 g smör

2 tsk kardemumma

2 msk kanel

6 äpplen

1 msk vanlijsocker

1 msk potatismjöl

 

Smält smöret tillsammans med kardemumman

Blanda  mjöl, havregryn, kokos, 1 dl strösocker, bakpulver, vanlijsocker och det smälta smöret

Låt stå i kylen c 30

Skala och klyfta äpplena. Lägg i pajform och blanda i kanel, ½ dl strösocker och potatismjöl

Strö över pajdegen

Grädda i nedre/mitten av  ugnen i 200 grader c 25 min

Servera med vanlijglass eller vanlijsås


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0