Första inlägget

Välkomna =)!

Hur börjar man? Tja börjar väl bara helt enkelt...

Har spenderat veckan hemma från jobbet med feber och tandvärk. Nu är jag en tand fattigare och pencillinkur påbörjat, vill bli av med detta nu!

En positiv sak med det är att Wilmis varit hemma med mig och muntrat upp mig. Finns inget som gör en på så bra humör som en leende tjej. Vi har pendat mellan soffa, köket och lekplatsen.

Försöker väcka hennes intresse för matlagning redan nu, gäller att börja i tid =) Hade varit så roligt om hon tyckte det var lika kul som jag men hon pratar rätt mycket om "pappas fiskar" också så risken är väl att hon hänger med honom istället hehe. Hade iallfall en mysig stund tillsammans och bakade knäckebröd igår som hon stolt delat ut till nära och kära. Recept finns nedan. Supergott och lättbakat!



Receptet hittade vi på ica.se. Som fröer hade vi pumpakärnor, vallmo, sesamfrön, solrosfrön och linfrön


Underbart knäckebröd med massor av frön

50 g jäst
5 dl ljummet vatten
1 1/2 tsk salt
2 dl vetemjöl
8 dl grovt rågmjöl
valfri fröblandning


Gör så här
1. Lös upp jäst i ljummet vatten. Tillsätt salt, vetemjöl och grovt rågmjöl.
2. Arbeta degen väl. Låt jäsa 1 timme. Sätt ugnen på 225°C. Knåda degen och dela upp i tre delar.
3. Kavla ut varje del med mycket rågmjöl så att den inte fastnar. När degen är ca 2 mm tjock, pensla med vatten och strö på de frön du vill ha.
4. Kavla in fröna så att de verkligen fastnar. Skär i vackra former. Grädda i ugnen ca 15 minuter. Passa så att det inte blir bränt. Förvara i burk.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0