Äpple&kanel scones

Godmorgon!

Gårdagen var trevlig men allt för pigg var man inte. Vi drack och åt mängder av gott. Medans vissa (ink jag) testade viner lagade resten ett enormt tapas bord som bestod av bla friterade pilgrimsmusslor, tonfisk carpaccio, baconlindade dadlar, någon ruskigt god kräm med löjrom, thai scampi, friterad bläckfisk, råbiff m vaktelägg och mycker mer. Som ni hör var det inte synd om oss!

Nu har jag har Magnus precis haft en barnfri frukost. Äppel&kanel scones och stekt bacon. Testade ett nytt recept på scones i vecka och det var grymt gott! En nyttig alternativ till kanelbullar.

Saknar Wilmis som är hos farmor och farfar med kusinerna. Har ringt och sagt att det finns nybakta scones, hoppas det kan locka hit dom snabbare =)


Äpple & kanelscones    
           
2 1/2 dl dinkelmjöl      
2 1/2 dl grovt rågmjöl      
1 1/2 tsk bakpulver      
3 msk honung ( flytande acasia)    
0,25 dl olivolja eller rapsolja    
1 ägg          
2 dl lätt kesella        
1 1/2 dl grovrivet äpple, gärna rött    
4 tsk kanel        
2 tsk kardemumma      
           
Sätt ugnen på 200 grader      
Blanda mjöl, bakpulver och honung    
Blanda olja och ägg      
Rör ner äggblandningen i mjölet    
Rör i kesella        
Tillsätt äpple, kanel och kardemumma. Rör till slät smet
Klicka ut c 12 bollar på bakplåtspapper  
Strö över kanel        
Grädda c 10 min i mitten av ugnen    

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0